Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako treba počet i sa seoskim zenturacama koji misle da su im djeca bolesna od vakcine..
Što više vakcinisanih i oboljelih od vakcina, to više para FARMAKOMAFIJI i sve manje djece, jer roditelj koji ima jedno teško bolesno djete, neće se odlučiti na drugo.
Ljudi sve znaju o imunizaciji citajuci tekstove po internetu, postanu strucnjaci u roku 7 dana i onda sa tim svojim znanjem eksperimentisu na svojoj djeci. A kad treba promijeniti šalter od svjetla, ne usuđuju se već zovu majstora.
nemojte molim vas da vakcinirate djecu - što manje glupih bošnja to bolje :D
Nevakcinisana djeca- zdravija djeca. Nemaju alergija, veseliji i jači.
@happyallspirits ja primio sve vakcine i nemam alergije niti sam ikad bolestan, tako da ce se i moje dijete vakcinisat. Najsmjesniji ste mi vi koji tako razmisljate a nemate veze s medicinom, dok mi koji imamo veze s medicinom vakciniramo djecu. :)
Odgovornst ne samo na roditelje u slucaju kad se razbolis poslije vakcine , NEGO I PROZVODJAC VAKCINA , DRZAVA , DOBAVLJACI, MEDICENSKE USTANOVE ,DOKTORI I MEDICENSKE SESTRE . POSTO SVI TVRDE DA SU VAKCINE ZASTITA ODN. BICES ZDRAVIJI vakcine primis i ti fasujes ko koga ovdje handri. NEZNAJU NI STA IMA U TIM VAKCINAMA
ne ne samo ti znaš, iranski stručnjaci sa youtube i nana bejza
To je ta demokratija.
Ne vakcinisite djecu, nece biti nista pametnija od vas, tako da i nije neka steta.
Dobivali smo i mi sve vakcine pa opet imali ospice i zaušnjake i sva ta sranja... Prijateljica mi priča kako je starijem djetetu sve vakcine dala a mlađe nije uopšte vakcinisala, pa opet stariji stalno bolestan a mlađi zdrav ko dren.
Da, jer su dva-tri uzorka sasvim dovoljna za zakljucak...
Ne daju, čini mi se, De Niru, da pusti dokumentarac o vakcinama, zato što čovjek dokazuje da su vakcine štetne i da to šire oni prebogati kako bi smanjili populaciju u svijetu. Te onaj doktor dade izjavu da su uništili istraživanja zajedno s njim, koja dokazuje da je prwko 70% djece u Africi na kojima su testirali vakcine dobili bolesti tipa Autizam
Evo slucaj koji se meni desio u osnovnoj.Vakcinisu citavu skolu protiv epidemije gripe,ja jedini u razredu nisam primio zbog nekih peripetija oko knjizice da sam na kraju odustao.Na kraju od 30 ucenika nisam se razbolio ja i jos 4-5 ucenika a ostali svi bolesni bili 7-10 dana.I dalje podrzavam vakcinisanje ali problem je u vakcinama koje nam salju,jako los kvalitet pa umjesto da ti ojaca imunitet ona ga oslabi.
@Pretos kad su se razbolili? Odmah poslije vakcina jel?
U ustanovama gdje su djeca sa posebnim potrebama, oboljela od Autizma i raznih drugih bolesti, potražite roditelje te djece pa sa njima porazgovarajte. Djeca zdrava prava se rode i razvijaju i tek nakon vakcine dobiju te bolesti. Tjeraju da vakcinišeš dijete, a kada sam jednom takvom rekao da nije problem ako će on meni potpisati i da ovjerimo kod notara, da se mom djetetu neće desiti te neke bolesti poslije vakcinacije, rekao je da on to ne može, jer samo Bog zna šta će bit poslije
koja glupost. Mozes li ti drzavi garantovati da tvoj bracni partner i ti na svijet donesete potpuno genetski i fizicki zdravo dijete?! Mozes li garantovati da tvoja djeca nece ubiti ili unakaziti nekoga u toku svoga zivota? Ni za jedan lijek ne postoji garancija da ce svakoj osobi djelovati
nema nista 100%, ni sama zastita od bolesti poslije vakcinacije, ali traziti da ti neko garantuje nesto takvo je ludost ... u sustini ako se i razvije neka od bolesti protiv kojih smo vakcinisani sigurno je da ce biti blazeg karaktera, tj.lakse klin..slike ..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako je vakcina ucinkovita, zasto bi dijete koje nije vakcinisano bilo prijetnja dijetetu koje jeste ?
@Babukaa Zato sto postoji nesto sto se zove kolektivni imunitet.
@ampera Moze pojasnjenje ?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Farmaceutska politika. Ko neće, kazni ga pa će pristat. Pristankom mi profitiramo. Najjača i najgora industrija na svijetu.
kazne treba uvest oma, tj za rađanje. a ne da te puste da rodiš pa te onda kažnjavaju ako neš da radiš kako ti kažu. nek rađaju sami sebi pa nek od njih rade šta hoće.