Grupa "Tu smo - Balkan"
76

Psiholozi iz regije savjetuju građane putem Facebooka: Kako se boriti s pandemijom

Dž. L.
Ilustracija/Shutterstock
Ilustracija/Shutterstock
Udruženi pod jednostavnim i jasnim nazivom "Tu smo - Balkan", broji regionalni stručnjaci, psiholozi i oni koji su obučeni za rad u kriznim situacijama, proteklih dana na usluzi su stanovnicima naše regije putem društvenih mreža.

Ukoliko vam treba savjet kako se nositi s kućnom izolacijom ili imate neko pitanje o psihološkim izazovima u vrijeme pandemije koronavirusa i oštrih mjera socijalne izolacije i distance, prava adresa koju možete posjetiti je Facebook grupa "Tu smo - Balkan".

Uvidjevši potrebu građana za podrškom i glasom struke kako bi prevazišli ova teška vremena, stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja iz cijele regije udružili su se u misiji pružanja online psihološkog savjetovališta.

Svakog dana putem grupe "Tu smo - Balkan" možete biti dio jednosatnog uključenja uživo putem kojeg vam psiholozi, psihoterapeuti i drugi profesionalci daju brojne savjete. Također su otvoreni i za sva pitanja građana putem maila [email protected], te Facebook i Instagram chata.

"Vrijeme pandemije koronavirusa donijelo je svima nama strahove, anksioznost, paniku, neki osjećaju ogroman bijes i tugu, a neki očaj. Mnogi ne nalaze adekvatne načine da se nose sa situacijom i sa svojim osjećanjima. Potrebna nam je podrška jednih drugima kako bismo lakše i bezbolnije prošli kroz ovu situaciju", poručuju stručnjaci iz grupe "Tu smo - Balkan".