Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Otkud kičma u ovaj vakat beskičmenjaka?
i meni bi kicma otisla u tri pm...da sam prije pedesetak godina imao kompjuter mobitel i ps 4...a ja se bio hvatao klikera cize blize fudbala kosarke stonog tenisa skijanja a i curica...
@yeba.mene.drzava Da si se Bogdom drzao knjige mjesto tih zanimacija
I ja imam kifozu
Pa normalno...kad djeca u kucu ne ulaze...samo fudbal na livadi, žmire, ganje i sl. umjesto da malo za racunar koju igricu da odigraju
Znate zasto? Zato sto dodju na fizicko i pokazu prof opremu ali ne mogu radit. I onda sjede na klupi sa mob u rukama i rastu tako krivi.
To je bolest mobitela, prije puberteta kraljeznica kao upitnik....
A šta ortoped radi? Ja sam išla ortopedu od rođenja zbog spuštenog svoda stopala, I ništa nisu radili sem što bi zapisali situaciju u nalaz, pitali da li nosim uloške i kontrola dogodine. I onda mi sa 16 godina kaže: pa mi ništa ne možemo više uraditi. A likovi BUKVALNO NIŠTA nisu ni uradili. Tako da neka jedu go.vna.
mobitel i pc, ležanje u stolici...
bolje ne ic "doktorima" ..samo te dokrajce
Pa sta ako nose knjige i mi smo nosili u 70tim i 80tim generacijama pa smo zdravi pravi. Ovo je danas rezultat neaktivnosti, djeca se igraju kuci za kompjuterom dok smo se mi igrali vani, mati me nije mogla nac napolju kad izadjem jedva dodjem kuci da rucam. A danas uvali mu tablet, pametno mi dijete vidi ga sve zna. Sta zna igrat se igrica, prave se zombiji od dijece.
Treba hodati vjezbati sporta malo ganjati a ne po citav dan na internetu ko da rade u telekomu...
Kad vidim osnovce s torbama teskim ko zemlja, unutra pernica, pribori, 6 udzbenika, 3-4 radne sveske, 5 sveski, uzina, pice...Zasto nema ormarica za skolarce od prvog do petog razreda? Sto si veci razred sve si jaci a ruksak sve laksi...4. razred srednje nosis 1 svesku i 1 olovku, a ima dana kad ti ni to ne treba.
nije ni cudo .... nose najmanje dvajes kila u skolu i nazad
@OOgledace ali strada tek svaki sedmi sio iz dana u dana sve se vrti oko broja sedam.....sedma 😉
sedmi nebeski :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Jedna od ubicajenih izmamijospara taktika koje se provode u skolama. Nadju nekog eksperta da folo pregleda djecu, ovaj utvrdi poremecaje, i onda salju roditeljima poziv da djecu vode na dodatne preglede kod tog strucnjaka. Jedan strucnjak je utvrdio da moja kcerka mora nositi ulozke u obuci koji kostaju 80 eura, zbog krive kicme. Pravi ortoped, u bolnici, nije nasao nista, dijete 100% zdravo.
"pravi", mislis onaj kojeg nije briga i kaze "ma sve je to uredu"?
Pravi, koji je na osnovu snimaka odredio dijagnozu, a ne odokativno i uz pomoc lenjira isl.
Jos nose knjige i torbe. Kao nema se novca za ormarice.
danas djeca u 3-4 razredu igraju se sa kolažima, makazama rezu papir, ranije generacije su u cetvrtom razredu trcale kros, skok u dalj...o fudbalu i ostalim sportovima da i ne govorim to se podrazumjevalo.