Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lako je usporediti prosječni životni vijek zemalja gdje je vjera svedena tek na tradiciju, počev od njemačke pa tako redom po zapadnim zemljama, prosjek preko 80' ... dok u izrazito religijskim zemljama upola manje, pobi' narod glad i ratovi... ovo istraživanje nema veze sa stvarnošću
Eno po svedskoj, britaniji, norveskoj gdje su ateisti svi puse, piju, umiru. Po Americi, palestini, Izraelu svi zive preko sto godina.
Kaze ateista vjerniku, a sta kad ti umres, a ne bude nista? Kaze vjernik, sigurno mi nece biti gore nego tebi kada umres i vidis da je istina to sto smo pricali.
Kad umres a ono rimski bog te pocne guziti sto si druge bogove osim njega imao. Ateista bar ako mu se nije klanjao nije se klanjao ni njegovom neprijatelju.
Cjeli život živi u strahu od nečega, i ustručavaj se svega, te nemoj ovo, nemoj ono, da bi ti kad umreš bilo bolje.
Zadovoljniji smo vala kroz citav zivot, a u starosti kada covjek ima vise vremena za ibadet je najveca dobrila.
Religija je droga. Osjecas se dobro a realno zivot ti shit.
Vjera u Boga i činjenje dobra je lijepa stvar, a religija je obična budaleština.
Pa naravno. Kad prodje mladost tek onda prepotentni id ioti koji su cijeli zivot mislili da su pametniji od Boga koji “ne postoji” shvate da bit zivota nije ono sto su mislili da jest. Ima ih koji nikad ne shvate istinu
Posebno oni sto im vjera zabranjuje transfuziju krvi, pa oni sto im vjera zabranjuje abortus cak i u slucaju opasnosti po zivot, pa oni sto im vjera zabranjuje psihijatre, pa oni sto se iz vjerskih razloga ne vakcinisu, pa oni sto citav zivot trose pare na crkvu pa se razbole pa idu po kojekakvim hodocascima jer nemaju za doktora...
Poštujem vjernike ali ja sam ponosni ateista.Ex muslim.
Allah je obecao vjernicima tezak zivot pun iskusenja ali oni su sretni i na kraju ce pobjediti jer ce dobiti vjecnu nagradu, a nevjernivima obecao zivot gdje ce dobit sve sto pozele ali opet su nesretni i na kraju ide razan pecen. Ispitajte malo to.
hahaahaha
Predizborna
Ne postoji zdrava ili nezdrava religija, nego samo iskrena ili neiskrena vjera i pouzdanje u Boga, bez obzira na kojem jeziku dozivali Bozje ime. Bog je uvijek Bog, na engl. God, njem. Gott, spanj. Dios, fran. Dieu, arap. Allah, hebr. Jahveh... Bog je jedan i "dopustimo" napokon Bogu da bude Bog, tj. ne glumimo nekakve bogove na Zemlji koji vedre i oblace i prave se vazni. Budimo Bozja voljena stvorenja, volimo i postujmo jedni druge jer svi smo mi samo i jedino sestre i braca ljudi! MIR!
@omegapb991 ne seri i ne drži drugima pridike, sta bi ti da si rodjen ko Hans Mutenberg sigurno bi preso na islam ???
@omegapb991 vidi budale što napisa, znaš ti debilu da arapi-kršćani koji su još prije muhameda bili kršćani također kažu “allahu ekber” kao i muslimani???? Allah znači na arapski BOG isto za kršćane kao i muslimane!!! većina vas muslimana u bosni pojma nema o Islamu, žalosno!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
sasvim normalno je da ce neko postat ateista ako prozivi traume u djetinstvu koje su u direktnoj vezi sa religijom, npr. kolonoskopija od popa/fratra
Niti sam pusio, drogiro se, pio , niti bio u vezi sa zenama ali de me pitajte kad nisam bio depresivan😂😂😂
Nauka kasni. Zato sto nauka tek sada dokazuje neke stvari koje su prije 14 stoljeca u Kur'anu zapisane. Ko ne vjeruje nek provjeri. Nit' Sunce može Mjesec dostići nit' noć dan prestići, svi oni u svemiru plove." Kur' an, sura Yasin,40
Sta cemo s tim sto ce sunce jednog dana i dostici i progutati mjesec, zemlje nece biti, covjecanstvo mozda bude u dalekim nekim svijetovima, a mozda ga ne bude i nikako, a univerzum ce dalje da plovi?