Rezultati su šokantni
394

Pogledajte kako bi djeca izgledala da se vrate bolesti iskorijenjene vakcinama

Klix.ba
Zahvaljujući vakcinama, kako kod starijih osoba tako i kod onih najmlađih skoro su potpuno eliminisane zarazne bolesti. Međutim i dalje postoje ljudi koji se bore protiv vakcinacije i smatraju da je vakcinisanje zapravo zavjera farmaceutskih kompanija.

Budući da zbog ovih teorija zavjere sve više roditelja odbija vakcinisati djecu, poljski portal NOIZZ kontaktirao je make up umjetnicu Doroti's Freaks kako bi uz pomoć šminke prikazala kako bi djeca izgledala kada bi se vratile sve bolesti iskorijenjene vakcinama.

Rezultati su šokantni. Naime, Doroti je tako vjerno našminkala djecu da se postavlja pitanje da li zaista radimo pravu stvar kada djecu lišimo vakcinacije.

Foto: Noizz.pl
Foto: Noizz.pl

Hepatitis B

Hepatitis B obično počinje akutnim zapaljenjem jetre koje se potpuno liječi u blizu 95 posto slučajeva i bez posljedica. Kod malog procenta osoba akutni hepatitis B može preći u hroničan oblik. U manje od jedan posto slučajeva akutnog hepatitisa B također može doći do ozbiljnih i galopirajućih oštećenja jetre koja se mogu izliječiti, ali isto tako nerijetko vodi ka akutnoj transplantaciji jetre ili smrti.

Foto: Noizz.pl
Foto: Noizz.pl

Morbile

Na morbile ili male boginje su osjetljive sve neimunizirane osobe. Najčešće se bolest javlja kod djece školskog i predškolskog uzrasta. Inkubacija kod malih boginja traje od 10 do 12 dana. Dijete prolazi kroz tri stadija: kataralni, osipni i fazu oporavka.

Tuberkoloza

Bolest se najčešće manifestuje na plućima, mada može zahvatiti i druge organe (mozak, moždane opne, bubrege, crijeva, kosti, jajnike itd.). Prenosi se preko sitnih čestica koje bolesnik iskašljava u spoljašnju sredinu te je stoga zarazan samo oboljeli od plućne tuberkuloze. Zaraza ne znači i bolest, jer svega deset posto onih koji se inficiraju oboli od aktivne tuberkuloze.