Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A zato su srednje i dugoprugasi pravo debeli. A i biciklisti.
ovo je izjavio doktor koji je 20godina posvetio izučavanju uticaj kardio vježbi na tijelo.... danas je svako stručnjak jebi ga....
dzemo odnosno hocu reci "nas trener" platio klixu da pucanstvu prezentuje otkrice tople vode !
...neš mi vjerovat, sagorijevam sve bolje i od ladare...a umjesto kardio treninga čitam klixove nacio-intelektualce...
Poserem vam se u ovakvu vijest! 90% ljudi ne vjezbaju nikako a vi pisete kako vjezba ( bilo kakva bila) ne valja...
Da, baš bi volio vidjeti ko želi da izgleda kao dugoprugaši. Čovjek govori kako da tijelo napravite privlačnim a ne čiviluk od sebe. Pogledaj razliku između sprintera i maratonca. Ni jedan ni drugi nemaju sala ali ko bolje izgleda.
Joj mali haj ne rise
Mislim da grjesis u jednoj stvari instruktore! Intezivni trening ili HIT metoda kojom se nastoji intezivnijim radom sagorjeti velik broj kalorija preporucuje se sportasima ili rekreativcima sa duze stazom kad je upraznjavanje vjezbanja u pitanju. Znam osobe koje su radile program insanity koji isto preporucuje intezivnije vjezbanje kraci vremenski period, ali su bili pocetnici i otisli su dva puta na trening, jer fizioloski, psiholoski a ni kondicijski nisu mogli da izdrze maltretiranje. Moras napraviti dobru bazu sa tim dosadnim treninzima pa se ukljuciti u intezivno treniranje, jer ces vrlo brzo odustati jer kondicijski neces moci podnijeti pritisak. A jednim takvim treningkom neces ostvariti efekat i skinuti kg. Izgubiti 1 kg masti je nesto preko 7000 kalorija , a intezivnim treningom za ne pripremljene osobe gubitak kilograma ce biti pusta zelja . Mislim da u pocetku treba lagnije uci u trenazni proces
Gluposti......... nazderise rahat koliko hoces al ga redovno zabijaj , netreba ti bolji trening nema sala ni za pod nokat :)
Radije ću se sedam dana crvenit na plaži, nego 358 dana mučit sa nekakvim kardio treningom :D
Pa bolan nema nista bolje od dzogiranja i bicikla, i to normalnim tempom. Pa nece se obicna raja pripremati za triatlon.
glupost malo je rec .... dana opet kardio ... :)
Dovoljna je samo rijec "trening" da vec znam da je lose za mene xD