Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve bih ja ovo uzeo s rezervom.. Od koga dolaze peporuke, od britanskih strucnjaka, onih istih koji rade za farmaceutsku industriju.. Jedite ljudi sve umjereno, samo umjereno, to je najbitnije, i krecite se obavezno. Sto manje jesti voce, povrce iz samoposluga i industrijske proizvode, kupovno mlijeko, sirevi, meso sumnjivog porijekla. Jabuke crvave i natruhle su zakon.. Cuvajte sjeme, ne kupujte sjeme iz apoteke..
zaboravih sirutku
Pa ovo nije humano, čuj grah na črnoj listi a šećer dozvoljne, e pa stvarno izmišljate gluposti (žele-keks-voćni sok vs jaja, crveno meso i orasi)
Kakva glupost od teksta. Ljudi, kako su nasi preci zivjeli bez hljeba i ostalih stvari punih secera koje dizu nepotrebno insulin i sladisti energiju u masne naslage. Zato i jesmo debela nacija, svaki obrok ima hljeb, pa jos preko toga neki pekmez, eurokrem, pa poslije toga neki kolac i slicno. Jednostavno jedite zdrave masti i proteine, a ugljikohidrate jedite samo kada trenirate tj. kada vam treba podignuti insulin radi razgradnje proteina i sladistenja u misic a ne u masne naslage.
.... To je kljuc svega. Pod zdrave masti su maslinovo, kokosovo ulje, maslac, zumance... Sto se tice UH unositi veci broj povrca, jer ona cak ima vise vitamina i ostaih sitnica od voca koje je bogato secerima. Sto se tice povrca koje ne bi trebalo jesti u nekim velikim kolicinama kao krompir, kuhana mrkva i grasak... Uz ovaj nacin ishrane, koju sam sastavio prijatelju, smrsao je za mjesec dana 10kg. Iako i danas voli pojesti nekad cips ili cokoladu, kile mu se ne vracaju jer je tijelo naviklo na
masnoce, i kada pojede nesto takvo, ono mu skladisti u misic, a masti mu sluze za energiju kao i one masne naslage.. Ma mogao bih do sutra pisati kakve sve greske u ishrani imamo... Umjesto za onu 1KM sto kupi bijeli hljeb, moze kupiti 4 jaja i lijepo da se zasiti...
nevalja grah,meso,jaja al nek valja keks,zele
RADOVAN NA APARATIMA SUDIJA KAZE DA MU MORAU PELENE PROMJENIT!!
Dozvoljena hrana: 'keks'! A sta je keks? Vjestacki secer, koji je uzas za nase tijelo, gdje se luci konszantno inzulin koji tjera ka jetri da filtrira, pa se poslije sve to talozi po tijelu! Ne bi bilo lose da Klixovci plate nekog nutricionistu da im pose clanke, jer o zdravlji ne moze svako pisat. Sad kad neko vidi dole da moze da jede "keks' mislit ce da je to zdravo za jetru!!! Malo edukacije nije na odmet ;)
pa šta da jedem ako budem izbjegavao grah i jaja
Toliko je gresaka u tekstu, strasno
Muka mi je od savjeta.
Ispravka 1,5- 2 grama proteina PO kilogramu misicne mase. Hrana koju treba jesti: Secer i med? Secer je jedan od najvecih neprijatelja jetre jer inzulin deponuje visak ugljikohidrata u zalihe masti oko organa pa time i jetre i tako nastaje tzv. masna jetra. Isto tako nevjerovatne ste stvari napisali: dozvoljen zele i keks? Ma otkud vam ove gluposti?
Brez svega mogu al' bez graha nemogu! ja tako naučijo. I ovo more se jest med, al' zabranjeni orasi me dosta buni. Morebiti da se neko presefio dok je ovo piso.
1. Ne gledati politčare na TV niti glasati za njih 2. Ne gledati savjete vjerskih lidera sa budžeta. Bazirati svoju duhovnu hranu uglavnom na polju sporta i seksa. Eno pogledajte stevea JOBSA. šTA JE SVE U ŽIVOTU POSTIGAO, A ŠTA bi tek postigao. Da mu jetra nije povukla ručnu :(
#fadile vidi sta sve nabrojase sramota