Zdravlje
64

Nakon povrede leđa doživljava 100 orgazama dnevno, ali ne može uživati u seksu

Klix.ba
Protekle dvije godine Dale Decker doživljava 100 orgazama dnevno, ali ne uživa ni u jednom. Tridesetsedmogodišnjak je prvi muškarac koji je otvoreno progovorio o sindromu stalnog genitalnog uzbuđenja.

Decker je ovaj sindrom dobio nakon što je pao sa stolice i povrijedio kičmu. Dok su ga vozili u bolnicu doživio je pet orgazama. Od tada nije prestalo, a svoje stanje opisuje kao "odvratno i užasno".

Prema medicinskoj literaturi, trauma u karličnom dijelu može izazvati hipersenzitivnost u području genitalija. Zbog ovog stanja, Decker se izolirao i zatvorio u kuću sa konstantnim strahom da ne doživi orgazam u javnosti.

"Zamislite da ležite pored očevog kovčega, opraštate se od njega i doživite devet orgazama, a sva porodica stoji pored vas. Poželite da nikada više ne doživite orgazam. Nema nikakvog zadovoljstva u tome jer osjećate gađenje prema samom sebi", rekao je Decker koji živi u Wisconsinu sa suprugom April i sinovima Christianom (12) i Taytenom (11).

Njegova supruga mu daje podršku koliko god je u mogućnosti, no ističe kako se vrlo teško nosi s ovom situacijom.

"Zaista je uznemirujuće jer ne može da radi i održava svoju porodicu i osjećam kao da je sav teret pa na mene. Pošto se to često dešava i noću odlučili smo da spavamo u odvojenim krevetima što zna biti frustrirajuće jer želite osjetiti blizinu druge osobe i to nemate. Zaista mi nedostaje stari Dale i molim se da mi se vrati. Nadam se da će ljekari pronaći lijek za ovo stanje", rekla je supruga.

Decker je izgubio mnogo prijatelja, a trpi i njegov odnos sa sinovima.

"Trudi se biti dobar otac, ali ne može ih voditi na treninge, igrati lopte s njima i to je zaista teško", rekla je njegova supruga.