Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba samo drasticno povecati cijenu cigareta i uspjeh u prestanku pusenja cigareta je zagarantovan 100%
Poceo sam pusiti 1977, pusio sam tacno trideset godina i prestao sam pusiti 2007. Bio sam strastveni pusac, pusio sam normalno 15-20 cigara dnevno. Imao sam probleme sa grlom, bio sam promukoao jedno dvije sedmice. Isao sam doktoru, nesto su mi uradili ambulantno. Doktor mi je rekao da bi bilo dobro da prestanem pusiti. Nevjerovatno, ali ja sam prestao pusiti iste sekunde, nikada vise nisam zapalio. Jedan savjet za sve pusace, jedite stalno zvakace gume i nemojte ici u bar na pivo minimalno sedam dana. Vjerujte mi, najlakse cete sami sebi pomoci. A to jako jednostavno. Svi se boje da ce biti nervozni kad prestanu pusiti, to nije tacno. Moja zena jos nemoze da vjeruje kako sam ja lagano prestao pusiti. To mozete svi. Samo malo volje.
Na odvikavanju sam nakon dugo godina konzumiranja cigareta... Četiri dana nisam zapalila nijednu, bombonice su mi spas ;)
Treći dan bez cigareta i jako sam ponosan na sebe.
to je sve od osobe do osobe,sve je to u glavi pojedinca,dok sam sa sobom ne rascistis neke stvari nikad neces prestat,cvrsta volja i jak karakter.. :))
Molimo sve koji dodju na stranicu, da kliknu like i tako sa prijateljima podijele informacije o postojanju ove knjige. Cijeli projekt je volonterski, i jedino tako mozemo prosiriti informacije. Hvala, ZastoPrestati.org
Prije nekoliko dana je objavljena stranica http://zastoprestati.org, na kojoj je dostupna besplatna knjiga "Nikada vise nemojte uzeti ni jedan dim", autora Joela Spitzera, koja vam moze pomoci da prestanete pusiti. ZastoPrestati.org
"Posljednja istraživanja su pokazala da elektronske cigarete mogu ugroziti funkciju pluća, iritirati disajne puteve i sadržavati hemikalije koje uzrokuju rak." placeno od strane duhanske industrije. neka daju link istrazivanja....nema ga !!!
Ma nikakva metoda ne pomaze! Cak da su i cigarete po 10KM! Jednostavno ne kupuj ih vise i to je to! Idi trci, bavi se sportom. SPORTOM PROTIV DROGE, BICIKLOM ZA AMSTERDAM! :D
Savjet za sve koji žele da se odviknu od pušenja. Kao prvo zaboravite odvikavanje za stalno već odredite sebi mali odmor od korištenja cigareli na neki kraći period,najbolje 7 dana,čisto da se malo odmorite sa tim da se već unaprijed radujete novom početku pušenja,tako da dovedete mozak u zabludu,jer sama činjenica da nečeg nema više nikako dovodi do povećane potrebe za tim istim,tako da ukoliko prođete uspješno taj period od 7 dana puno će vam biti lakše da ga produžite za novih 7,stalno u kraćim etapam,bez korištenja raznih pomgala,košpe,žvake,nervoze,tako da ćete u jednomtrenutku primijetitida možete skroz bez cigaretli,tako,ako pomognem i jednom da ostavi cigare,biće mi drago.
Ko voli da zapali cigaretu nece ga zaustaviti povecanje cijena , mene sigurno nece ..
tvoja mama mi ga nece nikad prestat pusit