Zdravlje
128

Korisna predavanja za trkače: Saznajte kako pronaći motivaciju u zimskim danima

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Udruženje Marathon organizuje kratka predavanja za polaznike Škole trčanja Klix i sve rekreativne trkače koji žele saznati kako da napreduju i dobiju veću motivaciju za trčanje, posebno tokom zime.

Predavanja će biti održana u hotelu Marriott Courtyard u ponedjeljak, 14. decembra, s početkom u 19 sati. Predviđene su tri prezentacije: Različite vrste treninga trčanja i njihove prednosti, Treninzi snage za trkače, Super motivacija. Svi gosti će moći postavljati pitanja. Tokom predavanja bit će najavljeno i novogodišnje trčanje koje organizuje udruženje Marathon kao jedinstven doček Nove godine u regiji, te druge zanimljive informacije za trkače u 2016. godini.

"Osim što će biti odlična prilika da vidimo jako puno dragih ljudi na jednom mjestu, prezentacije će biti i prilika za sticanje novih znanja jer naš tim predavača ima višedecenijsko iskustvo u trčanju i preko 100 istrčanih maratona i polumaratona širom svijeta. Ovo je svakako samo uvod u seriju tematskih radionica koje smo već isplanirali za 2016. godinu kao dodatnu uslugu trkačima", izjavio je Erol Mujanović, direktor udruženja Marathon Sarajevo.

Mnogo trkača se obratilo udruženju Marathon Sarajevo u vezi treninga i ishrane tokom zime te neizbježnog pitanja kako sačuvati formu i to je primarni razlog organizacije ovog događaja. Zbog velikog broja zainteresovanih osoba preporučen je dolazak 15 minuta ranije. Učešće je besplatno.

Iz udruženja Marathon poručuju da putem ove aktivnosti nastavljaju uspješno ispunjavati svoju društveno-korisnu ulogu o podizanju svijesti o važnosti trčanja i zdravog načina života, te da tako doprinose građenju zdravijeg i boljeg društva.