Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gurate neka oboljenja iz flaše ili česme??
Onima koji pišu ovakve članke treba samo savjetovati da nije zdravo ni disati - samo držite lagano, tako, tako, drži, drži, ne diši... etooo, super, sad ne moramo gledat tvoj imbecilni članak. I to sam vam riješio.
Zdrava je voda, samo da nije flaširana
Netačno. Herbert Shelton, naturopat i vegan, je savjetovao da vodu ne trebamo skoro nikako piti. Trik je u tome da ne jedete bolesnu i suhu hranu poput žitarica i životinjska i prerađene. Najzdravija voda je u voću i povrću, čistija od obične, jer to biljka pročisti. Spominje u knjizi Orthotrophy kako mi nismo vodopijci, već voćejedci. Pogrešno je i piti voće u obliku sokova, osim npr. kad postimo. Također kako ne trebate slušati savjete koliko vode piti. Poglavlje Drink.
Pitka i zdrava voda je luksuz ko i zena koja nije pijandura liberalna ofucana
Slusaj svoje tijelo, to je osnovni zivotni recept. Svaki organizam drugacije funkcionise i naravno probaj smanjiti stres
Tačno. Herbert Shelton je napisao čitavo poglavlje o piću u knjizi Orthotrophy -> Drink. Kako ne trebamo slušati stručnjake i piti koliko oni kažu, već koliko tijelo kaže. Ako nisi žedan, ne pij. Razna suha hrana i nezdrava i začini daju lažnu žeđ, za koju on preporučuje samo da sačekamo koji sat, i ona nestane, za razliku od prave, koja se povećava sa vremenom. Tokom posta najmanje treba vode, jer ne jedemo suhu hranu, pa se ne troši voda na probavu...