Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne izbjegavajte jesti so. Natrijum (ili sodijum), glavni sastojak soli, je takođe glavni elektrolit tijela (potreban za provođenje struje kroz tijelo) i u nedostatku natrijuma tijelo će razgraditi kost da nadomiri minimalne nivoe. Kosti su 2,5% natrijum ili 25% tjelesne rezerve ovog elementa.
Poznato je da se trkaćim konjima mora nadomjestiti natrijum koji gube zbog silnog znojenja u suprotnom im mekšaju kosti a nekad i umiru (ono kad kažu lips'o). Najčešće se so nadomiruje tako što se konju daje da liže kamenu so.
Pasta za zube je dobra stvar ali sastojci koji kao pomazu zubima su pravo sranje i marketinska i farmaceutska laz. Soda kao sastojak je broj jedan i samo se tome i moze vjerovati. Ostalo sve vise steti nego sto pomaze. Npr. fluor koji je danas sastojak vecine pasti za zube je katastrofalan za melatonin koji se proizvodi u pinealnoj zlijezdi u mozgu a koji je najzasluzniji za normalan zivot i san. Manjak proizvodnje melatonina je direktno odgovoran za depresiju i psihosomatske bolesti itd.itd.
Ma znaju sve stručnjaci
Pasta je stetna za zube, ko ce na danasnjem vaktu kad je para svetinja proizvest nesto sto nema posljedice i nuspojave pa ce to nesto prouzrokovat nesta drugo a za to nesta drugo isti proizvodjac vec lijek ima...