Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
margarin je zadnje smece. hvala mami sto mi nikada nije dala da ga jedem.
Burek zeljanica sirnica kompirusa tikvenjaca maslenica drobusa kljukusa cevapi sudzukice mijesano meso pljeskavice bandza luka cevap pache gulas sarma punjene paprike suho meso bosanski sudzuk musaka vruci somuni vruce lepine kifle perezci grah bosanski lonac pirijan mantije sjenicki sir paprike sa sirom jagnjetina pile sa raznja burek ispod saca jagnjetina sa krompirom ispod saca hljeb ispod saca pileci fileti sa gljivama hamburger bosanski u pola lepine i snicla ko od slona sa majonezom lukom
lantern ogladnih mmmmmm
http://ouo.io/mDHbmw
Odavno poznate cinjenice, sve sto je preradjeno hemisjki nije dobro. Upotreba margarina dovodi do zamucenja ocnog zivca i do slijepila, dok konzumiranje putera, masla ne. Mi smo dio prirode, i priroda je savrseno uskladila nas organizam, dakle jesti sve sto je prirodno.
Otkako sam presao sa margarina i putera na Nivea kremu, moj probavni trakt je tako mekan i gladak. Imam osjecaj da je i vise hidratantan.
Danas je svaka hrana stetna. Jaje koje snese kokos ptana hormonima i antibioticima, i nije bas najzdravije. Stoga, jedimo plastelin!!!
"Istraživanja" nataknem. Naravno da prirodno nije štetno.
Meni je margarin maziva plastika. Nema do putera ništa.
e čuj to... nemoj te zajebavat'... jaja i meso zdravi... otkad to... nije valjda otkad postoji čovjek i otkad mu je prvobitni nagon rekao .... to......moraš....jesti.....da....bi.....mogao... živjeti.....
Pa uvjek sam jeo jaja,meso i puter. Vidim da mi godi. Nemam problema sa tezinom. U raji me zovu Bau beton.
ja stalno govorim da je zeleniš štetan, jedino je zdrava salata od mesa
Cuj meso, jaja i mlijecni proizvodi stetni za zdravlje!? Ocito zbog tog vegeterijanci moraju gledati kako kroz prehranu unijeti u organizam ono sto im nedostaje zbog izbjegavanja mesa, da ne pricamo o onima koji izbjegavaju sve zivotinjskog porijekla. Istrazivaci ocito nemaju sta pametnije raditi, pa svake godine dolaze sa drugom teorijom koju godinu poslije ospore. Izbjegavajte kruh, tjesteninu, pite, salame, nutelu, slatkise, grickalice, gazirana pica i sve tome sl....
Moreno83, nisu štetni: _"Istraživanje: Meso, maslac i jaja nisu rizični za zdravlje, margarin je štetan" Ja bih kazala da je po zdravlje štetno sve što se konzumira u neograničenim količinama. Svega umjereno, raznovrsno i nema straha po zdravlje.
Ma osvrnula sam se na ono njihovo "kako se vjerovalo". Svake godine sa drugacijim zakljucima dolaze, sljedece vec isto opovrgnu. Prosle godine se u svim mogucim novinama moglo citati kako je mlijeko stetno i da je bas njegova konzumacija kriva za mnoge bolesti. Bas kao sto kazes, treba raznoliko jesti i nista pretjerivati. Ako spagete ili pizzu pojedes jednom tjedno uz gazirano pice - nece ti nista stetiti. Ali sve dok u prehrani ostalih dana imas ribu, meso, povrce, voce, mlijecne proizvode, oraskaste plodove, rizu....svega po malo. Ako je covjek u mogucnosti, treba gledati da se sto vise domace i provjereno kupuje ili Bio, zbog kemije i antibiotika sa kojima sopaju zivotinje, sto poslije unosimo u sebe kroz konzumaciju mlijeka, mlijecnih proizvoda, mesa, voca i povrca. To je ono jedino sto je zapravo stetno u toj prehrani i na sta treba gledati. Pozdrav Lady ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ma kakav margarin ba, maslac i maslo su zakon, a meso naravno ide
Margarin nije štetan, margarin je nejestiv za svakoga koga iole zanima šta jede..
Za mene nije, al' zato puter jeste i to sa što kraćim rokom trajanja..
Opet se složismo Stimulatore :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Značii ,.-nije do JAJA ,.- fakat znao sam,.--.,