Spasili joj život
69

Hrvatici odstranjen tumor težak čak 20 kilograma, ljekar podijelio fotografije

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ljekar Darko Milinović objavio je fotografije operacije tokom koje su pacijentici Ivanki Murgić odstranili tumor težak čak 20 kilograma.

"Ovo objavljujem po želji pacijentice. Pitala me: 'Doktore, želim pohvaliti sve vas. Ne želim da ovakva briga i stručnost prođe nezapaženo. Imam li vaše dopuštenje?' I sam sam mislio objaviti, ali sam odustao misleći 'Dosta joj je muka', ali eto, Ivanka je inzistirala pa eto. Do sada najveći tumor koji smo operirali težak oko 20 kilograma. Bilo je zeznuto, a Ivanka je danas kući sa svojim najmilijima. Jedna slika prije i nakon operacije (ravan trbuh). Kaže Ivanka: 'Vi ste kao plastični kirurg, od ogromnog trbuha sada potpuno ravan.' Sretno joj dalje i hvala što nam je vjerovala da možemo to operirati", napisao je Milinović.

Ivanka Murgić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekla kako nije sumnjala da ima tumor. Mislila je da je muče probava ili višak kilograma. Nakon pregleda se iznenada našla na operacionom stolu, što ju je, kaže, šokiralo.

Također je navela da se poslije operacije osjeća kao da je ponovo rođena te se zahvalila Milinoviću i ostatku njegovog tima.

"Ovo sve radim da uputim poziv svim ženama, majkama, djevojkama i svim starijim da redovno idu na kontrolu preglede da se ustanovi što prije, dok još nije kasno, jer nikad nije kasno kad se otkrije na vrijeme", ispričala je.