Na osnovu britanske studije
0
Hipoglikemija umanjuje kognitivne sposobnosti
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
otkrili toplu vodu. da mozdane celije odumiru usljed nedostatka secera - glukoze - fruktoze i saharoze zna se od kako postoji secer.ista je stvar sa natrijem.ali to otkrice nek ostave za sljedece stoljece.
Sad da li je do mene ili do prevoda ovog teksta , cini mi se da se pri niskom seceru ne ubrizgava inzulin nego se pokusava sa hranom u datom momentu da podigne. @ Enis, bas cudno da neko dobije diagnosu Tipa 2 pa da nakon par godina se konstatira tipa 1, jedino ako nije typa LADA a u tom slucaju pacijenti dobiju diagnosu tipa 2 (jer imaju simptome tipa 2 i tablete im pomazu jedno vrijeme) a u sustini su tpa 1 i u roku godinu dana prelaze na inzulin. Bas me interesuje o tom produktu Provitaliti, na koji nacin pomaze kod diabetesa.
Dijabetičar sam od 1989. godine, naime. Tada je mi je saopštena dijagnoza: Dijabetes melitus tip 2. Nakon par godina dijagnoza je bila: Dijabetes melitus tip 1. Dakle, sada sam na inzulinu i povremeno-vrlo rijetko desi se hipoglikemija od koje još nikada nisam gubio svijest niti imam posljedice. Preduzimam potrebne mjere pa i nemam problema s tim. Ipak, moram istaći nešto veoma bitno, a to je : REDOVNO KORISTIM PROVITALITI. To je PAKET VITALNOSTI KOJI UVELIKO POMAŽE DA MOJE STANJE BUDE OVAKVO KAKVO JESTE- FANTASTIČNO. Znam da je mnogo onih koji bi htjeli da se osjećaju isto - FANTASTIČNO, Zato se i oglašavam. Treba probati PROVITALITI i osjetiti prednost i osjećaj sigurnosti u svemu. Za sve koji su zdravi, a žele to zdravlje zadržati ili unaprijediti i one koji boluju od ŠEĆERNE BOLESTI, ALI I DRUGIH BOLESTI, NEKA TROŠE PROVITALITI (Tre-en-en, Carotenoid complex i Salmon Oil Omega-3 plus). Proizvođač je GNLD I MOGU POMOĆI PRI NABAVCI. Uzmite zdravlje u svoje ruke!
http://www.youtube.com/watch?v=oDPp61OASOk