{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hemikalije iz plastičnih čaša i boca uzrokuju glavobolju

2.12.2013. u 19:16
0
20
Hemikalije iz plastičnih čaša i boca uzrokuju glavobolju
0
Hemikalije iz plastičnih čaša i boca uzrokuju glavobolju
Britanski istraživači otkrili su kako konzumiranje tečnosti iz plastičnih čaša i boca može u velikom broju slučajeva dovesti do glavobolje.
Još je ranije ustanovljeno kako hemikalije u sintetičkoj ambalaži loše utječu na zdravlje te se to povezivalo sa nizom zdravstvenih problema, uključujući pretilost, neplodnost i srčane udare.

Sada je novo istraživanje, objavljeno u časopisu Toxicological Sciences, pokazalo da ove hemikalije uzrokuju i glavobolju, prenosi Daily Mail.

Autori istraživanja pozvali su ljude da otklone potencijalne izvore zagađenja iz svakodnevne ishrane, s posebnim akcentom na plastiku, koja je nezdrava.

Istraživači su analizirali i prethodne studije u ovoj oblasti, te ih kombinirali sa rezultatima koje su oni dobili. Ustanovljeno je da hemikalije iz plastike utječu na nivo hormona što, između ostalog, dovodi i do jake glavobolje.

Neurolog Fayyaz Ahmed iz Velike Britanije je kazao kako su hemikalije iz plastične ambalaže u velikom broju slučajeva okidači za različite vrste oboljenja, napominjući kako jednako loš učinak na zdravlje ima i konzervirana hrana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: