Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da su izmislili vakcinu protiv gluposti ...možda do ovoga ne bi ni došlo:))
debilni roditelji ne cijepe svoju djecu jer misle da su pametniji od cijele medicinske struke
...ima, zove se škola.....
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Evo za roditelje koji se dvoume za vakcinu. Vraga dijete moze sa prirodnim imunitetom opstati. Jest moglo prije 200 godina dok ovi virusi i bolesti se nisu razvile ovoliko.
vi pojma nemate o cemu pricate.najgore je kad ,,pametnice,, pricaju o oboljenima i uzrocnicima hahhahah
Ne pametujem zato što ne znam ništa na temu vakcine. Dvoumila sam se i ja, još i prije poroda. Ali zato hvala Bogu postoje knjige, internet, stvari pomoću kojih se možeš informisati. Sve do prije dvije godine vakcina se podrazumjevala, ali onda neko je odlučio da malo pomuti mozak mladim roditeljima i počeo je pokret. Većina koja ne vakciniše hoće samo da bude u trendu, down with the flow. I sama sam mladi roditelj, ali pola stvari koje danas mladi rade ubiše me pojam, ispraše mi mozak koliko prazni znaju biti.
Pa sta sad....el` umro neko ??? I gde je ta epidemija ???...ja nisam nikoga video sa morbilima. MI SMO PRIMILI MMR. VAKCINU I POSLE 7 MESECI SE ISPRISTALI PO TELU...PRENELI SMO I NA SESTRU KOJA SE TAKODJE VAKCINISALA 2 GODINE PRE NAS.Cao, nikada vise vakcina
Razlog zašto dječije bolesti zovemo dječijim nije što su lagane i bezopasne - kao kažete da ja nešto lagano kao za malu djecu - zovu su vrlo zarazne i dobijamo ih kada smo djeca. Ja sam zamalo umrla od morbila ko dijete. Moje tijelo nije izbacilo osip, imala sam visoku temperaturu i niko nije znao šta mi je na početku. Imala sam dva napada i pala sam u komu. Rekli su mojoj mami da se pripremi za najgore, jer i ako se probudim moguće je oštećenje mozga. Srećom moje tijelo se uspjelo izboriti, ali mi je centar za ravnotežu oslabljen.... a i Nemojte se zajebavati, vakcinišite djecu protiv dječijih bolesti. Umjesto da čekate da dobije kakav virus, pa da ne daj bože u tom trenu ima narušen imunitet, odvedite dijete dok je zdravo da dobije malu količinu virusa i da stvori antitijela. Nedajte da vakcinišu djecu bez izvađenih nalaza i nema brige.
nekad se to zvalo ospice, i bila je sasvim normalna stvar, bar kada sam ja bila dijete
Pa sta treba da uradi roditelj, da vakcinise dijete i ne daj Boze dobije autizam ili da ne vakcinise i prelezi ove djecije bolesti s manjim rizikom od posljedica?! Nije ovdje u pitanju samo vakcina k'o vakcina, nego kvaliteta iste... Mac sa dvije oštrice kako god da okreneš.
Ovo se dogodi kada nepismena koza dobije dijete, ukuca u google "vakcinacija" i misli svijet izmislila, a doktori nemaju pojma. Zbog takvih i slicnih vracaju se bolesti koje su bile prakticno iskorijenjene
Moji sinovi su redovno vakcinisani(potpuno cijepljeni) ali ipak su bolovali neke dječije bolesti.Stariji sin(22) je skoro bolovao ospice(morbili).Tako da nije tačno, kako oni pišu, da su vakcinisani zaštićeni od ovih bolesti već ih boluju u malo blažem obliku.
...i opet će reći da nije do vakcinacije, nego je nešto u zraku....
djeca dobila morbile jer su im roditelji moroni i debili (mor-bili) i ne cijepe djecu
pelcovati sve redom :)
Kad sam bila ovako prvi ,drugi razred slagala sam mami da ne treba da se vakcinišem i normalno sam živjela do kraja srednjeg kad su u kartonu shvatili da nisam primila dvije vrste.Odmah su kao me odveli hitno na vakcijaciju.Niđe veze ...Ja ne vjerujem u vakcinisanje jer smatram da je sve potrebno čovjeku Bog podario i da lijek možemo pronaći svuda oko nas.U zdravom naćinu života najviše !!
načinu*
meščini nije ti mozga podario
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
"_Epidemija morbila za područje Federacije Bosne i Hercegovine je proglašena u februaru prošle godine i još uvijek traje." I koliko će još godina trajati epidemija? Ovo je suviše dug perid, a da zdravstvo nije učinilo ništa da se epidemija zaustavi. Ništa, osim izbacivanja brojčanog stanja oboljelih i pravdanja da je i u regionu isto. Zdravstvo je zakazalo!
Zdravstvo bi ostalo bez posla da izlijeci sve ove ljude.. i opcenito.. sta mislite kako zaradjuju, mozda na zdravim ljudima? :) zadatak je "prodati" 200 000 cjepiva po 10 KM, a sve to je sponzorisano kao i ovaj clanak od farmaceutskih firmi.. ne budite smijesni ;)
@na drini grad, ne pušite u nas! odgovor na tvoj komentar ispod: _______________________________________________ na drini grad 22.01.2015. u 19:18 0 prenosi li se ovo vazduhom?......sad ste se jos i osugali...kako protiv vas da se branimo?...katastrofa pored koga srbi moraju zivjeti ________________________________________________________ "_Epidemija morbila je proglašena i u 12 općina u Republici Srpskoj i to u Istočnom Sarajevu, Palama, Modriči, Bratuncu, Bileći, Loparama, Ugljeviku, Srebrenici i Foči, te na području Doboja, Bijeljine, Banje Luke i Trebinja."
Ovo je finta kako bi se potrošile vakcine kojima uskoro ističe rok, možda je i istekao. Oni koji nisu djecu vakcinisali bi trebali da pohrle u domove zdravlja. A prema zadnjim statistikama velika većina vakcinisane djece dobija morbile !!! Ja sam protiv vakcine u ovakvoj zemlji kakva je sa lopovima u farmaceutskoj industriji na čelu
oo je laž jer obolijevaju VAKCINISANA djeca! A ko je sad kriv što vakcina nije bilo duze vrijeme i što kupuju ko zna kakva smeća na tržištu.
Ovo MORA svako bolovati, samo je lakše dok si dijete.....što starij, zahebanije je, zbog visoke temperature !
Znaci trebamo se samo Cjepat xD