Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@dfsdjkfnsd Dijete NIJE isto kao i pas, a ni pse ne treba udarati. Postoje i druge kazne koje se mogu koristiti da se dijete disciplinuje koje ne ukljucuju \"premlacivanje\". Ljudi, edukujte se malo! Boze sacuvaj, kakvih se hajvana nakotilo u ovoj Bosni...
sa djetetom uvijek pokusati na lijep nacin, a ako taj ne odgovara, sta drugo preostaje nego premlatit? mislim da dijete uvijek mora biti svjesno ko je autoritet u kuci. to vam je kao sa psom. svako od nas moze odgoj prepoznati na samom sebi. moj otac me nije tukao, bilo je dovoljno da me krivo pogleda. podrzavam, ZA DOBRO DJETETA, da dobije degenek AKO i samo AKO to dobro zasluzuje, i ako je nemoguce to rijesiti na drugi nacin.
Sto se tice \"istrazivanja\", ja mislim da ce prije biti da su roditelji koji udaraju djecu gluplji od roditelja koji djecu disciplinuju drugim metodama. Takodje, roditelji koji djecu udaraju cesce su jos gluplji. A, djeca su proizvod svojih roditelja i glupi roditelji odgajaju djecu koja postaju glupa, dok inteligentni roditelji svojoj djeci prenose to znanje. Dakle, nisu udarci ti koji djecu oglupljiju, nego glupi roditelji koji udaraju djecu.
Stvarno sam razocaran brojem komentatora koji odobravaju fizicko nasrtanje na djecu. Za njih je vjerovatno u redu i kad muz malo dovede zenu u red kojim samarom.
jesu manje inteligentna al se ne drogiraju?
E kakve gluposti mogu pročitati na ovom portalu, pa to je katastrofa. Ova istaživanja mogu biti mjerodavna samo kambođanskim albatrosima.
meni se cini da su samo sljedece trebali vidjeti: djeca koja se cesce tuku imaju nizi IQ od one koja se redje tuku. na osnovu cega oni zakljucuju da im je IQ opao. Naravno dijete treba tuci toliko da ono prihvati ostale odgojne mjere. u normali, jer da zna ne bi bilo dijete vec odrastao i svestan covjek.
LAŽU MAJKEMI
\"Djeca koju roditelji tuku su manje inteligentna\" Naravno. Zato ih tuku. Da su inteligentnija ne bi pravili gluposti i ne bilo razloga da ih se mlati. Samo kretenčad su divlja djeca i njih treba mlatiti pa vas dan.
ZNAJU LI TAKVI RODITELJI KAKAV JE TO GRIJEH I KAKVA BOL SE NANOSI MALENOM I TEK NASTALOM LJUDSKOM BICU KOJE NIJE SA RODJENJEM DOBILO SVA OVOZEMALJSKA PRAVILA PONASANJA???
samo u kost
IQ niži za 2,8 posto ukoliko se radi o djetetu na koje roditelji primjenjuju odgojne mjere šamaranja... To je promjena od koliko tačno na 120 130 140? Poserem vam se u studiju :)
Ma kad se sjetim kako sam sama morala otici po sipku ako nisam bila dobra i dan danas me strah :)...ali nista mi ne fali, puno sam vise postigla od onih koji nikad nisu dobili preko koljena...Za samaranje nisam, ali po guzi je sasvim ok... Generalno, ne volim nista sto zapadnjacki \"strucnjaci\" savjetuju jer mi je Zapad olicenje nemorala i razvrata...svako zlo od njih potjece...
jel to znaci da trebamo pustit komsije da nam tuku djecu pa nece bit manje inteligentna, da ne kazem glupa... (sala sala)
treba uvesti zakon za roditelje-kukavice-kompleksaše koji se sile nad djetetom da za svaki udarac djeteta rukom roditelji trebaju dobiti u policiji 10 udaraca nogom pa da vidi kakav je to osjecaj i kakvo ponizenje