Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@LIMESA Sta mi velis za vodenicu ? :-)))
bas je lijepo i neobicno
Eh što se ne rodi u ta vremena kad se sa prijateljima sjedilo i pričalo a ne ko sad samo preko društvenih mreža i mobilnih.
U Srbiji kod Loznice ima vodenica,sam ubacis zito da ti se samelje i ostavis pare koliko hoces,kazu da nikad niko nije nista ukrao
"Čim oči sklopim, ja odmah vidim i potok Japru, i vrba red, evo i mlina prepunog lupe i pred njim Triša, starina sed ..."
Ne samo u sjeverozapadnoj Bosni, vec diljem Bosne i Hercegovine. Svuda ... ukljucujuci i istocnu Bosnu. Dobro je i pohvalno sacuvati, zastiti bar neke od bosanskih mlinova (vodenica) od nestanka, jer je to dio kulturnog nasljedja ovih prostora. "Bosanska vodenica - mlin je prirodni ukras nasih rijeka i potoka, ali i jedan lijepi podsjetnik na nekadasnja vremena i nacin zivota nasih predaka." Pod Kamenom Zrnje Skripi Sitno Brasno Sitno Sipi...
Ajka iz Sturlica,...
ja bi ovo sve obnovijo i istjero one što ležu po mahalama besposleni da lijepo melju žito i pravimo zdrav kruh!
Mene podsjeti na onaj film Orlovi rano lete...
leptirica