Suptilni znaci
11

Promjene ponašanja mogu otkriti da li vas partner vara

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock (Foto: Ilustracija)
Ilustracija: Shutterstock (Foto: Ilustracija)
Ukoliko ste u sretnoj vezi, i sama pomisao da vas partner vara će vam sigurno teško pasti. Prema tvrdnjama eksperata, postoji dosta manjih suptilnih znakova koji vam mogu otkriti da li su vaše sumnje opravdane, prenosi Mens Health.

Prvi od mnogih znakova jeste pretjerana pažnja vašeg partnera prema vama. Mnoga istraživanja navode da će se njegovo ponašanje promijeniti nabolje ukoliko vas vara.

U tom slučaju će početi da se ponaša drugačije te će vam ugađati na svakom koraku, što bi nekad moglo izgledati neprirodno. Uglavnom se ponaša tako da bi smanjio vašu sumnju u njegovu vjernost.

Veoma bitan drugi znak jeste produžavanje radnog vremena. Ukoliko njegovo fiksno radno vrijeme počne trajati duže te se on često zadržava do kasnih sati imate pravo da sumnjate u njegovu vjernost. Kada primijetite da vaš partner stalno odbija i propušta izlaske s vama zbog "posla", to može predstavljati probleme u vezi.

Ukoliko vaš partner ne primjećuje druge ljude otkako je s vama, veće su šanse da vas neće prevariti, navodi se u jednom od istraživanja. Međutim, ukoliko on krišom ili otvoreno komentariše i gleda druge osobe, onda to predstavlja probleme s posvećenošću vezi.

Društvene mreže predstavljaju veliki dio našeg života te iako imaju dosta mana vrlina je što preko njih možemo transparentno vidjeti šta se dešava u životima naših bližnjih.

Tako da, ukoliko ste primijetili da se komentari određene osobe stalno pojavljuju na objavama vašeg partnera, a on vam to ne spominje, možda je vrijeme da ga pitate o čemu se tu zapravo radi.

Ako primijetite da vaš odabranik većinu vašeg zajedničkog vremena provodi uz telefon te izlazi iz prostorije kada treba odgovoriti na poziv, to također može predstavljati znak nevjere.

Ako vam partner ne vjeruje te vam često predbacuje neke stvari i govori da ste nevjerni, to može označavati skrivanje krivice i svoje nevjere.

U svakom slučaju, ukoliko znate da je osoba s kojom ste već bila nevjerna, velika je vjerovatnoća da će isto ponoviti i u vezi s vama.