Nevjernost?
7

Pet priča o emotivnim prevarama i kako one utječu na žene

Klix.ba
Bez obzira na to da li ste se povezali s nekim izvan vaše trenutne veze ili ne, ako gajite osjećaje prema drugoj osobi, to može povrijediti vas i eventualno vašeg partnera iako niste spavali s drugom osobom.

Men's Health donosi izjave pet žena koje su se potrudile opisati na koji način su one osjetile da su blizu varanja svog partnera.

Zamišljanje odnosa s drugom osobom

Jedna žena je kazala kako se uglavnom zamišlja u vezi s nepostojećim drugim muškarcem onda kada je nezadovoljna trenutnom vezom. Ona govori da žene umjesto da postupe zrelo i komuniciraju sa svojim partnerom u toj situaciji, one se uglavnom počinju približavati drugim muškarcima i nerijetko razmišljaju o odnosu s njima.

Leptirići u stomaku

Jedna od žena je navela kako je u nekoliko navrata osjetila leptiriće u stomaku u onim trenucima kada je vidjela osobu koja joj je fizički privlačna iako je u tom momentu bila u vezi. Ona je navela kako ovo iskustvo može biti izuzetno frustrirajuće ako je žena zaista vjerna, jer nisu rijetke situacije da se u ovom slučaju pojavi teška grižnja savjesti koju je gotovo nemoguće prevazići.

Buđenje tokom noći

U trenucima kada je prolazila kroz krizu u braku jedna žena je kazala kako je provela mnoge noći razmišljajući o svojim osjećajima s obzirom na to da je znala da je pogrešno misliti o nekom drugom osim svog partnera dok leži pored njega svake noći.

Krivnja čak i kada se svide nekom muškarcu

Iako će mnogi reći da je ovo stanje pretjerano, pojedine žene u nekim momentima mogu osjetiti krivnju čak i kada se nekom muškarcu svide. Psiholozi su zaključili da je do ovog stanja dovela upravo kriza u braku i strah od moguće prevare.

Flert s prijateljem

Iako joj je trebalo dosta vremena da prizna, jedna žena je prepoznala da je emocionalno varala bivšeg dečka tako što je flertovala s drugim muškarcima dok je bila u vezi. Ona je, naime, kazala kako je u nekoliko navrata s dugogodišnjim prijateljem vodila koketne razgovore kako bi sebi unijela živost u vezu.