Imala i saučesnike
91

Žena iz Živinica uhapšena zbog sumnje da je varala osobe prilikom iznajmljivanja vozila

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Ženska osoba iz Živinica uhapšena je zbog sumnje da je u proteklom periodu prevarila fizičke i pravne osobe prilikom iznajmljivanja motornih vozila. Sumnja se da je imala i dvojicu saučesnika protiv kojih je predmet iz policije proslijeđen Tužilaštvu TK.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, su radeći po više prijava građana i pravnih lica, zaprimljenih tokom 2023.godine, a vezano za prevare prilikom iznajmljivanja putničkih motornih vozila, preduzeli niz istražnih radnji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

"Između ostalog, 17. aprila 2023. godine postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama je izvršeno pretresanje stambenih objekata, pokretnih stvari i osoba na više lokacija na području Živinica i Kalesije. Tom prilikom su pronađeni predmeti traženi naredbom, koji se dovode u vezu sa počinjenjem više krivičnih djela prevara i koji će biti korišteni u daljem toku krivičnog postupka", naveli su iz kantonalne policije.

S tim u vezi, zbog postojnja osnova sumnje da je počinila tri krivična djela prevara A.M. rođena 1990 godine iz Gračanica Sela, Grad Živinice je uhapšena te je nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj sa dokazima predata u nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Izvještajem su obuhvaćena još dva osumnjičena lica, Đ.B.(1983) iz Zvornika i M.A.(1993) iz Kalesije protiv kojih su takođee Kantonalnom tužilaštvu dostavljeni dokazi uz izvještaj, a svo troje osumnjičenih se sumnjiče da su u periodu od 01. maja 2023. godine pa do oktobra 2023. godine raznim prevarnim radnjama nanijeli štetu fizičkim i pravnim licima u iznosu oko 126.500 KM.