Ljubav i veze
3

Nova aplikacija za upoznavanje inspirisana filmom "50 nijansi Sivog"

Klix.ba
Nova aplikacija za upoznavanje pod nazivom Whiplr inspirisana je filmom "50 nijansi Sivog", a korisnicima pruža mogućnost da upoznaju ljude sličnih interesovanja i seksualnih preferenci.

Film "50 nijansi Sivog" je BDSM seks približio širim narodnim masama, a adaptacija knjige E. L. James je, između ostalog, bila i inspiracija za novu aplikaciju za upoznavanje.

"Inspiracija nam je BDSM zajednica u kojoj ljudi traže osobe sličnih interesovanja, seksualnih sklonosti i fetiša", kazao je komercijalni direktor aplikacije Whiplr, Daniel Sevitt.

Aplikacija je navodno prva u svijetu koja BDSM osobama omogućava pronalaženje partnera sličnih seksualnih interesovanja, koji se nalaze u njihovoj blizini, omogućavajući im da lakše stupe u kontakt, bilo preko mreže ili uživo, pozivajući ih da krenu na svoje vlastito "50 nijansi Sivog putovanje".

U opisu aplikacije stoji kako je anonimna, te se korisnici ne moraju brinuti da će ih povezati sa njihovim Facebook profilom i time otkriti njihov stvarni identitet.

Film i knjiga "50 nijansi Sivog" su inspiracija brojnim kompanijama, pa se tako danas pod tim imenom prodaju mnoge seksi igračke i donje rublje.

Vezani članci