Rekla je "da"
327

Neobični i posebno: Filmski scenarij za prosidbu na Pelješcu

S.H.P.
Foto: Privatni arhiv
Foto: Privatni arhiv
Svaka djevojka sanja kako će imati romantičnu vjeribu koju će zauvijek pamtiti. Iva Sabljo iz Koprivnice svojoj će djeci i unucima imati priliku pričati kako je imala vjeridbu o kojoj većina može samo sanjati.

Njen sada već vjerenik Alen Mijoč zaprosio ju je pod morem, piše Epodravina.

Naime, jednog običnog dana na ljetovanju u Žuljani na Pelješcu, njih su dvoje krenuli na ronjenje. Ivi je to bilo prvo takvo iskustvo pa je mislila samo na disanje, a nije ni slutila da se iza toga krije jedna dobro isplanirana, mjesecima dogovarana organizacija vjeridbe. Kada su zaronili, nakon nekog vremena, pod morem su uočili stari kovčeg.

"Alen ju je krenuo uzeti, no ja sam mu mahala da je pusti te da mora misliti na disanje. Možda bih i odmah shvatila o čemu je riječ da nisam bila toliko usredotočena na svoje prvo ronjenje pa nisam ništa naslućivala", prisjeća se Iva.

Kad su izvadili škrinju i donijeli je na brod, otvorili su je i pogledali šta je unutra.

"Tamo je stajao prsten, šampanjac i čaše. Kad sam shvatila što se dešava, odmah su mi krenule suze radosnice u potocima", nasmijala se.

Alen je potom kleknuo pred svoju odabranicu, rekao da s njom želi provesti život i pitao je hoće li se udati za njega.

Naravno, Iva je rekla "da", pa su nazdravili šampanjcem s dna mora. A iza ove predivne ljubavne priče, stoji cijela pomno isplanirana organizacija. Kovčeg je napravio Alenov otac i to od starih crkvenih vrata. Da bi izgledala staro, odnosno kao da je provela godine na dnu mora, četiri je mjeseca bila potopljena kod njegovog prijatelja u uzgajalištu dagnji.

Pola sata prije samog ronjenja, njegov ju je prijatelj gliserom potopio u blizini, da bi je par mogao bez problema pronaći, a i bio je blizu da ju čuva i drži na oku.

"Nije što je moj, ali baš je lijepo sve osmislio,", rekla je Iva za svog Alena. Par je u vezi više od dvije godine, a uskoro pipremaju i svadbu.