{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema svrhe glumiti: Partner zna da li ste seksualno zadovoljni

10.4.2014. u 20:58
3
149
Nema svrhe glumiti: Partner zna da li ste seksualno zadovoljni
3
Nema svrhe glumiti: Partner zna da li ste seksualno zadovoljni
Dugo vremena se mislilo kako žene mogu odglumiti seksualno zadovoljstvo, ali novo istraživanje pokazuje da partnera ipak ne možete prevariti.
Seksualni partner, nebitno o kojem spolu se radi, može osjetiti nivo sreće njihovog partnera, pa čak iako u vezi nema dovoljno komunikacije, tvrde kanadski istraživači. Otkrili su kako muškarci i žene jednako perceptivni kada je u pitanju nivo seksualnog zadovoljstva partnera.

Studija je otkrila, da bez obzira na komunikaciju u vezi, oba seksualna partnera mogu reći da li je druga osoba sretna u vezi seksualnog života ili ne.

Studija je analizirala parove u njihovom nivou posvećenosti, zadovoljstvom u vezi, seksualnim zadovoljstvom, seksualnom komunikacijom i mjerila je njihove sposobnosti emotivnog prepoznavanja.

Kako par razvija seksualnu rutinu, razvija se i sposobnost tačne procijene seksualnog zadovoljstva jedno drugog što pomaže partnerima da razviju zdrav i sretan odnos.

Istraživači se nadaju da će ova otkrića pomoći reduciranju čestih stereotipa da žene i muškarci imaju poteškoće u komuniciranju i razumijevanju jedno drugoga.

Studija je objavljena u žurnalu "Archives of Sexual Behaviour".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: