Kraj karijere?
34

Adriana Lima prkosi stereotipima: Nikad se više neću skidati bez razloga

Klix.ba
Adriana Lima (Foto: EPA-EFE)
Adriana Lima (Foto: EPA-EFE)
Jedna od najpoznatijih manekenki na svijetu, anđelica Victoria Secreta Adriana Lima iznenadila je pratitelje na Instagramu objavom kojom, prema mišljenju mnogih, nagovještava kako bi uskoro mogla završiti karijeru. Ogorčena ljepotica, kako kaže, više ne želi skidati odjeću bez razloga.

Nakon što je dobila ponudu za snimanje seksi reklame, 36-godišnja Brazilka je pojasnila na društvenoj mreži kako ju je razgovor s jednom prijateljicom osvijestio da razmisli želi li to raditi.

"Iako sam uradila mnogo seksi reklama, nešto se promijenilo u meni kada mi je prijateljica rekla da je nezadovoljna svojim tijelom. Počela sam razmišljati kako se svaki dan probudim razmišljajući o tome kako izgledam i da li ću prihvatiti neki posao. Većina žena vjerovatno se budi svakog jutra pokušavajući se uklopiti u stereotipe koje im nameću društvo, društvene mreže, modna industrija... Mislim da to nije način života. To nije zdravo ni psihički ni fizički. Odlučila sam zbog toga napraviti promjenu. Neću više skidati odjeću bez razloga", napisala je Lima na Instagramu uz nekoliko ohrabrujućih hashtagova o prirodnoj ljepoti.

💜I had received a call for the possibility of filming a sexy video of me to be posted and shared in social media. Even though I have done many of this type, something had changed in me, when a friend approached me to share that she was unhappy with her body, then it made me think.... that everyday in my life, I wake up thinking, how do I look? Was I going to be accepted in my job? And in that moment I realized that majority of woman probably wake up every morning trying to fit in a stereotype that society/socialmedia/fashion etc imposed.... i thought that’s not a way of living and beyond that.... that’s not physically and mentally healthy, so I decided to make that change..... I will not take of my clothes anymore for a empty cause.....💜✨ #Embraceyouself #natureisbeautiful #naturalissexy #LOVEYOU 💜✨

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on

Manekenkina odluka sigurno će se odraziti na njenu karijeru u budućnosti. Ukoliko ostane dosljedna svojoj odluci, vjerovatno će propustiti mnoštvo reklama i modnih revija, ali će zadržati veliku naklonost fanova koji su pozdravili njene riječi.

Podsjećamo, Lima je treća najplaćenija brazilska manekenka. Ispred nje su Gisele Bundchen i Kate Moss.