Nesvakidašnji cilj
28

Ljubav ne poznaje granice: Par iz Kalifornije se vjenčao na Mont Everestu

Klix.ba
(Foto: Charleton Churchill)
Ashley Schmeider i James Sisson iz Kalifornije željeli su se vjenčati na Mont Everestu. Cijelu godinu planirali su i trenirali za ovu ekspediciju, a njihove fotografije s vjenčanja su nevjerovantne i ostavljaju bez daha.

Na put su krenuli u pratnji svog fotografa Charletona Churchilla. Snijeg, niske temperature ni visinska bolest nisu im smetali. Početkom marta stigli su u Nepal, a nakon tri sedmice planinarenja došli su do baze koja je na visini od otprilike 5.180 metra i tu su se vjenčali.

"Tradicionalno vjenčanje nije za nas. Koliko god smo željeli podijeliti taj trenutak s porodicom i prijateljima sviđala nam se ova ideja. Veliki smo ljubitelji prirode i već smo bili na visini od 4.200 metara. Ipak, znali smo da će put do baznog kampa na Everestu i fizički i psihički biti puno teži od bilo čega što smo do tada iskusili", rekla je Ashley.

Kada su konačno stigli na vrh Mont Everesta za vjenčanje su se pripremili u šatoru. Ashley je nosila vjenčanicu, ali je morala obuti gojzerice.

Fotografije prikazuju spektakularnu mješavinu plavog, oštrog bijelog i hrapavog kamena, a Charleton je rekao da je želio prikazati kontrast između zastrašujuće veličanstvene planine i male, krhke ljubavi između dvoje ljudi.

Daily Mail piše da su se nakon vjenčanja vratili helikopterom koji ih je gore čekao.