|

Kako preživjeti romansu s kolegom na poslu i ostati nekažnjen

Kako preživjeti romansu s kolegom na poslu i ostati nekažnjen
48
Klix.ba
25.5.2016. u 08:25
125
komentara
48

dijeljenja
Kako preživjeti romansu s kolegom na poslu i ostati nekažnjen
Popiti jedno ili dva pića za vrijeme praznika s kolegama je uredu, ali započeti vezu s kolegom, ili još gore sa šefom, je nešto potpuno drugačije. Takvom vezom rizikujete posao, a ako ne znate pravila možete zaploviti nepoznatim vodama.
Specijalistica za veze Karen Gately iz Victorije kazala je kako postoji niz pravila koja morate ispuniti ukoliko želite započeti romansu s kolegom, a da ne nanesete štetu ni sebi ni drugima.

Obostrani osjećaji

Prije nego počnete razmišljati o zajedničkoj budućnosti, uvjerite se da oboje osjećate isto. Ne glumite "teško osvojivu tvrđavu" jer će ga/je to odbiti. Ukoliko samo želite dobar provod, budite pažljivi i ne ostavljajte tragove niti slomljena srca. Ukoliko je u pitanju vanbračna afera, mislite na to da će vas kolege manje poštovati kada saznaju.

Učinite da uspije

Ako se slučajni poljubac na novogodišnjoj zabavi pretvori u nešto ozbiljnije, pazite kako ćete upravljati vašom romansom u uredu. Dok faza "medenog mjeseca" ne prođe, bitno je da nikada ne dozvolite da to utječe na posao, vaše poslovne obaveze i vrijeme koje morate posvetiti firmi. Također, pazite da ne uznemiravate druge. Javni znakovi flerta ili strasti su rijetko dobro prihvaćeni. Uprkos tome što ste uzbuđeni, mislite na to kako će drugi reagovati. Ako veza krene nizbrdo, to čuvajte za sebe. Nemojte prenositi negativnu energiju na kolege.

Pravilnik firme

Mnoge firme imaju pravilnike kojim štite svoj posao i zaposlenike. Neke firme potpuno zabranjuju romantičnu vezu između kolega upravo zato što smatraju da to šteti poslu i da ti uposlenici ne bi prijavili svog partnera u slučaju da ne uradi nešto kako treba na poslu. Ukoliko vezu tajite i ona postane ozbiljna morat ćete donijeti odluku da li da mijenjate posao i stan.
Prijavi grešku


Komentari (125)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...