Ljubav i veze
13

Izvor zdravog seksa: Ovo je prirodni lijek za probleme s erekcijom

Klix.ba
Imamo dobre vijesti za muškarce, pogotovo za one koji se, s razlogom ili bez njega, brinu za funkcionalnost penisa i opću performansu tokom seksualnog čina.

Svi znamo da pojedine navike mogu dovesti do problema sa erekcijom i seksualnom funkcionalnošću. To su uglavnom pušenje i pretjerano konzumiranje alkohola koji čudnovato obara sposobnost izvedbe u isto vrijeme ohrabrujući želju za seksom.

Bilo kako bilo, pored faktora koji prave probleme u važnom trenutku bliskosti postoje plodovi prirode koji će preokrenuti cjelokupni negativni proces.

Naime, nova studija koju je objavio magazin The American Journal of Clinical Nutrition otkrila je da konzumiranje bioflavonoida dobro utječe na muške performanse u krevetu. Bioflavonoidi se nalaze u pojedinom voću, povrću, čajevima i – interesantno – crvenom vinu.

Konzumiranje plodova sa bioflavonoidima učinkovito smanjuju rizik od erektilne disfunkcije koja prijeti zdravom seksualnom životu.

Bioflavonoidi su grupa prirodnih jedinjena u biljkama koje voću kao što je grožđe daju bogatu boju i dobra antitoksinska te protuupalna svojstva. Bioflavonoid antocijanin pozitivno utječe na krvotok koji igra najvažniju ulogu u erekciji

Iza studije stoji nutricionista Aedin Cassidy sa britanskog Univerziteta East Anglia. Izvor podataka je istraživanje ponašanja više od 25.000 muškaraca tokom 10 godina.

Većina ispitanih koji su konzumirali prirodne izvore bioflavonoida umanjili su opasnost od erektilne disfunkcije za 14 posto.

Dobri izvori bioflavonoida su borovnice, trešnje, citrusno voće, vruće papričice, čaj, crveno vino, rotkvice, celer, peršun i majčina dušica.