Objavljena i lista
202

Mapa prosječne veličine penisa: Kakvi su podaci za BiH i susjedne zemlje

Klix.ba
Screenshot: allsizesmatter.com
Screenshot: allsizesmatter.com
Na web stranici All sizes matter (Sve veličine su bitne) je moguće pogledati svjetsku mapu prosječne veličine penisa.
Muškarci u Bosni i Hercegovini imaju prosječnu dužinu penisa 15,3 centimetra, a prosječni obim 12,1 centimetra. Na spomenutoj stranici je napomenuto da su muškarci sami prijavljivali ove mjere. Oni su 25. na listi od ukupno 143 države.

Hrvati imaju prosječnu dužinu penisa 14,8 centimetara. Prosječni obim njihovog polnog organa je 13 centimetara te su zauzeli 34. mjesto.

Muškarci u Srbiji imaju prosječnu dužina penisa 14,8 centimetara, a prosječni obim 12,7 centimetara. Nalaze se na 35. mjestu. Prosječna dužina polnog organa Crnogoraca je 13,6 centimetara, a obim 12. Oni su na 84. mjestu.

All sizes matter također navodi da su stanovnici Ekvadora prvi na listi sa prosječnom dužinom od 17 centimetara. Kada je riječ o obimu, prvi su Holanđani sa prosjekom od 13,5 centimetara.

Posljednji na listi kada govorimo o prosječnoj dužini su Kambodžani (10,1 centimetar), a stanovnici Bhutana su posljednji po prosječnom obimu penisa (10,3 centimetra). Mapu možete pogledati ovdje.

Podsjećamo, istraživanje je dokazalo da većina žena ne misli kako je veličina penisa bitna za seksualno zadovoljstvo. Drugo istraživanje je pokazalo da 85 žena nema nikakve kritike na veličinu partnerovog penisa. Osim toga, dame smatraju kako se muškarci ne bi trebali zamarati analizirajući svoju veličinu nego se potruditi da poboljšaju komunikaciju i otkriju šta im je zaista važno u krevetu.