{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U januaru prvi sarajevski "unusual" maraton: Na minusu, bez čipa i bez zatvaranja cesta

Klix.ba
18.12.2018. u 10:44
264
24
U januaru prvi sarajevski "unusual" maraton: Na minusu, bez čipa i bez zatvaranja cesta
264
U januaru prvi sarajevski "unusual" maraton: Na minusu, bez čipa i bez zatvaranja cesta
Kao da maraton sam po sebi nije težak, u Sarajevu će biti organizovan ni manje ni vise nego usred januara. Po uzoru na ekstremne ultra maratone, ekstremne trijatlone i druge challenge kojima se pomjeraju vlastite granice, u glavnom gradu BiH održat će se prvi "Unusual 42.195 m Sarajevo" maraton.
Organizator je Atletski klub Novi Grad Sarajevo "Atleta", a plan je da se maraton održi 20. januara 2019.

Trčat će se ulicama grada, kroz pet sarajevskih općina, od Darive do Vrela Bosne, preko Miljacke i Željeznice sa stratom i ciljem u Centru Safet Zajko. Na mapi možete vidjeti tačno utvrđenu i izmjerenu rutu Unusual maratona.

"Kako će se trčati? Samostalno. Naš maraton je Unusual u svakom smislu riječi. Ne samo da saobraćaj neće biti zaustavljen, već neće biti fiksnihi sudija duž rute, a niti čipova. Želimo da vjerujemo da su trkači dobri i iskreni ljudi, te stoga rezultat vrednujemo na osnovu ličnog mjerenja. Sve što je potrebno je elektronski uređaj za mjerenje distance (mobitel/sat/pedometar) i account na aplikaciji STRAVA. Rezultat će biti priznat i vrednovan ukoliko učesnici kao dokaz predoče aktivnost trčanja unutar 6 sati razdaljine 42.195 metara zadanom rutom", kažu organizatori.Kako se navodi, ukoliko neko smatra da mu je 42,2 km u ekstremnim uslovima prevelik zalogaj, nek skupi još dvoje trkača i prijave se kao tročlana štafeta.

"Prva štafetna izmjena Dariva, druga Studentski domovi. Jedini uslov je da štafeta bude mješovita. Zašto će trčati? Zašto da ne? Sezona je prošla, novu očekujemo sa nestrpljenjem, ali prevelik je period bez utrkivanja, bez adrenalina. Nudimo trkačima priliku da ovaj period između sezona premoste na zanimljiv, 'unusual' način", poručuju organizatori.

U startnom paketu učesnici dobijaju drifit majice i Unusual finišersku medalju, a organizator će se pobrinuti da duž rute patroliraju mobilne okrepne stanice sa osvježenjem za naše trkače. Više o utrci i načinu prijave možete pročitati ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: