{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska izletišta prepuna posjetilaca: Bijeg od gradske vreve u šumski hlad

15.7.2017. u 16:54
7
302
Sarajevska izletišta prepuna posjetilaca: Bijeg od gradske vreve u šumski hlad
7
Današnja temperatura zraka koja nije prelazila 25 stepeni Celzijusa, učinila je idealan dan za porodičnu, turističku ili - za one koji se žele odmoriti i od najbližih - pojedinačnu šetnju na okolna sarajevska izletišta.
Okolica Sarajeva obiluje mnogobrojnim izletištima u kojima utočište od gradske vreve i visokih ljetnih temperatura traže mnogobrojne Sarajlije, ali i turisti. Vikendom se obavezno "bježi" iz grada i traži planina, šuma, hlad, rijeka i rječica.

Naš fotograf zabilježio je atmosferu s izletišta koja su bila puna onih željnih prirode koji su se odazvali na poruke obješene na stablima "Šta ćeš u gradu, uživaj u mome hladu".

Neizostavan je prirodni spomenik Vrelo Bosne do koga vrijedi pješačiti 3,5 kilometara dugom alejom kroz hlad zasađenih platana i kestena. Možete i fijakerom ili biciklima, ali šteta bi bilo propustiti zdravu šetnju.

Na Jahorini, čije dronom snimane fotografije možete pogledati u fotogaleriji, također je bilo mnogo posjetilaca, uglavnom roditelja i djece koji su došli uživati u čistijem i svježijem zraku.

Vrijeme je bilo idealno za druženje i piknik, pa su tako neki posjetioci uživali sjedeći na travi dok su neki poželjeli malo gradske udobnosti i ponijeli stolicu.

Nešto niže dnevne zemperature u odnosu na prethodne dane, a naročito na planinama, poput Jahorine u mnogome su izmamili posjetioce da subotnji ljetni dan iskoriste za uživanje u prirodi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Idete li u teretanu/fitness?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: