lifestyle
42

Radnici koji ne doručkuju nisu dovoljno produktivni na poslu

Klix.ba
Doručak je često hvaljen kao najvažniji obrok tokom dana, a evo još jednog razloga zašto je to tako.

Britanci su uradili istraživanje u svojoj zemlji i tvrde da je radnik koji ne doručkuje zapravo neproduktivan radnik. Izračunali su da radnici koji preskaču doručak privredu te zemlje godišnje koštaju 300.000 funti. Oni koji propuste jutarnji obrok izgube čak 82 minute radnog dana zbog slabe produktivnosti na poslu.

Više od 59 posto anketiranih radnika u toj zemlji priznalo je da ne doručkuje redovno. Glad, umor i nedostatak energije jednostavno usporavaju ljude na poslu, a mozak je prisiljen koristiti posljednji atom snage da se skoncentrira.

Istraživanje je pokazalo da su oni mlađi 25 godina grupa koja često preskače doručke, za razliku od onih između 45 i 54 godine, koji svako jutro doručkuju, prenosi Daily Mail.