{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najniža produktivnost radnika u 14:55 sati

F
10.6.2013. u 12:44
0
2
Najniža produktivnost radnika u 14:55 sati
0
Najniža produktivnost radnika u 14:55 sati
Produktivnost je najniža u doba između obroka i ponovne gužve na kraju radnog vremena, kada su djelatnici nesposobni za bilo kakav značajniji napor, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji čije rezultate prenosi Daily Mail.
Da bi ublažili nedostatnu produktivnost oni ubijaju vrijeme i čekaju povrat energije lutajući Facebookom ili zamišljajući ostatak dana.

Čak i najrevnije zahvaća neobjašnjivo raspoloženje kada sat pokaže 14:55, a britansko istraživanje provedeno među 420 ljudi pokazuje da se velika većina djelatnika skriva iza ekrana.

To vrijeme odgovara trenutku kada mrtvilo nakon obroka obuzima tijelo. Želudac je težak, pogled mutan i čini se da su ekrani usisali djelatnike koji zure u njih, iako se ustvari ništa ne zbiva. Međutim, tada se provjeravaju profili prijatelja na Facebookeu.

Istražili smo vrhunce i dna tijekom dana u pogledu produktivnosti. Bitno je održati redovnu razinu rada i ne dopustiti da otklizi u krajnosti, savjetuje Michael Davies iz agencije London Offices koja je provela istraživanje. Ako je u 14:55 produktivnost na mrtvoj točki, 10:26 i 16.16 su najproduktivniji trenuci dana.

U 10:26 konačno dan počinje nakon čitanja i slanja elektoničke pošte i nakon određivanja dnevnog plana rada. U 16:16 svi pokreću turbo pogon kako bi napustili radno mjesto na vrijeme. Većina ispitanih je priznala da mentalno više nije prisutna 18 minuta prije odlaska.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: