{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najniža produktivnost radnika u 14:55 sati

F
10.6.2013. u 12:44
0
2
Najniža produktivnost radnika u 14:55 sati
0
Najniža produktivnost radnika u 14:55 sati
Produktivnost je najniža u doba između obroka i ponovne gužve na kraju radnog vremena, kada su djelatnici nesposobni za bilo kakav značajniji napor, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji čije rezultate prenosi Daily Mail.
Da bi ublažili nedostatnu produktivnost oni ubijaju vrijeme i čekaju povrat energije lutajući Facebookom ili zamišljajući ostatak dana.

Čak i najrevnije zahvaća neobjašnjivo raspoloženje kada sat pokaže 14:55, a britansko istraživanje provedeno među 420 ljudi pokazuje da se velika većina djelatnika skriva iza ekrana.

To vrijeme odgovara trenutku kada mrtvilo nakon obroka obuzima tijelo. Želudac je težak, pogled mutan i čini se da su ekrani usisali djelatnike koji zure u njih, iako se ustvari ništa ne zbiva. Međutim, tada se provjeravaju profili prijatelja na Facebookeu.

Istražili smo vrhunce i dna tijekom dana u pogledu produktivnosti. Bitno je održati redovnu razinu rada i ne dopustiti da otklizi u krajnosti, savjetuje Michael Davies iz agencije London Offices koja je provela istraživanje. Ako je u 14:55 produktivnost na mrtvoj točki, 10:26 i 16.16 su najproduktivniji trenuci dana.

U 10:26 konačno dan počinje nakon čitanja i slanja elektoničke pošte i nakon određivanja dnevnog plana rada. U 16:16 svi pokreću turbo pogon kako bi napustili radno mjesto na vrijeme. Većina ispitanih je priznala da mentalno više nije prisutna 18 minuta prije odlaska.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: