Od 1. do 4. decembra
71

Zimska sezona na Jahorini zvanično počinje sutra, spreman bogat višednevni zabavni program

N. C.
Samo dan dijeli nas od tradicionalnog, vrhunskog noćnog provoda rezervisanog za sam početak nove skijaške sezone na Jahorini.

Neprevaziđenu zimsku zabavu Olimpijski centar Jahorina organizuje za vrijeme "Jahorina Ski Openinga", koji je zakazan za period od 1. do 4. decembra. U večernjim satima planinsku atmosferu do usijanja dovešće regionalne muzičke zvijeze - Prljavo Kazalište, Marija Šerifović i Željko Joksimović.

Iz Olimpijskog centra ističu da je izvanredno novogodišnje skijanje na Jahorini, sada već, postalo tradicija. Oni naglašavaju da će i ove zimske sezone vjerni posjetitelji Jahorine Novu godinu dočekati na skijama, uz vatromet i bogat zabavni program.

"Cjelokupan muzički spektakl zagrijaće Zli Pevač 1. decembra u Olimpijskom baru na 1.879 metara nadmorske visine, dok će u koncertnom šatoru na kaskadnom parkingu, u neposrednoj blizini staze Poljice, 2. decembra nastupat će Prljavo Kazalište, 3. Marija Šerifović dok će 4.decemra pjevati Željko Joksimović", naveli su.

Ulaznice za koncerte svi zainteresovani mogu kupiti na portalu kupikartu.ba, prodajnim mjestima ovog sistema, kao i hotelima Vučko, Termag i Lavina, na Jahorini, a cijene istih iznose 20 KM za standardne ulaznice, te 70 KM za VIP ulaznice, do dana samih koncerata, kada će cijene standardnih ulaznica iznositi 30 KM, a cijene VIP ulaznica 100 KM.

Sve je spremno za početak zimske sezona na Jahorini

Najmoderniji sistem vještačkog osnježavanja staza "SnowFactory" novim snijegom u potpunosti je prekrio dječiji poligon, na kojem će mališani i manje spretni skijaši, već sutra, moći skijati po 50 posto nižoj cijeni.

"Nažalost, otvaranje očekivanih staza, Poljice i Novak Đoković, prvog dana zvaničnog otvorenja sezone nisu dozvolili vremenski uslovi. U iščekivanju nešto nižih temperatura vazduha, sistem vještačkog osnježavanja nastavlja sa radom. Dok vrijedni tim Olimpijskog centra Jahorina priprema preostale jahorinske staze i instalacije vertikalnog transporta, zaposleni Olimpijskog bara u potpunosti su spremni za odličnu žurku zakazanu za 1. decembar, kada će nastupiti sjajni Zli Pevač", dodaju.

Svi koji su rezervisali svoje mjesto na sutrašnjoj zabavi, do Olimpijskog bara prevešće gondola Poljice, a ulaz je potpuno besplatan.

Iz Olimpijskog centra Jahorina ističu da je poskupljenje ski karata u ovogodišnjoj zimskoj sezoni neznatno u odnosu na globalni porast cijena i materijalnih troškova.

"Dnevna ski karta skuplja je za 10 posto u odnosu na cijenu dnevne karte za skijanje iz prethodne sezone, dok su cijene preostalih karata iz cjenovnika poskupjele srazmjerno povećanju cijene dnevne karte. Ipak, cijena dječije karte, u odnosu na prethodnu zimsku sezonu, ostala je nepromijenjena", navode.

Novi tipovi ski karata od ove zimske sezone

Od ove zimske sezone, u cjenovniku Olimpijskog centra Jahorina našli su se i novi tipovi ski karata, te tako novitete zimske sezone 22/23. skijaši neće pronaći samo na bini i skijaškim stazama.

"Jedan od njih je ski karta 'Korporativna – 10 u sezoni', koju će moći kupiti kako kompanije u Bosni i Hercegovini, tako i pravna lica izvan zemlje. U pitanju je ski karta za 10 dana skijanja u željenom dnevnom terminu, koju će kompanije moći pokloniti svojim dugogodišnjim partnerima u znak uspješne saradnje, ali i njome nagraditi vrijedan rad svojih zaposlenih", kazali su.

Ski karta "Korporativna - 10 u sezoni", kako kažu, naišla je na sjajan odziv, a ono što posebno raduje vlasnike jeste činjenica da će se na pomenutim kartama moći naći logotip njihove kompanije, što ih čini zaista jedinstvenim poklonom.

"Cijena ovih karata iznosi 645 KM, a minimalan broj 'Korporativnih - 10 u sezoni' ski karata koje kompanija mora kupiti je deset. Iste mogu i da, po želji, budu personalizovane", dodaju.

Iz Olimpijskog centra navode da će ski karta Fast Pass neizmjerno obradovati sve one skijaše koji ne vole da čekaju u redovima ispred instalacija vertikalnog transporta te žele da naprave što je moguće više "žica".

"Riječ je o dnevnoj ski karti čiji je broj ograničen na 100 tokom jednog skijaškog dana, a koja omogućava skijašima prioritetni prolazak na žičari bez čekanja i zadržavanja u redu. Ipak, ništa manje se neće obradovati oni skijaši koji namjeravaju da na Jahorinu dođu više puta, a koji, pak, nisu sigurni da li tom prilikom žele da skijaju u dnevnom ili večernjem terminu, jer su za njih pripremili ski kartu 10 u sezoni Dan ili Noć. Skijaši će pomenutu ski kartu moći iskoristiti za skijanje tokom nevezanih 10 dana ili noći, ali i da skijaju u dnevnom i večernjem terminu u istom danu, ukoliko tako žele", navode.

Domaće, kao i strane skijaše, u predstojećoj zimskoj sezoni, očekuju brojni promo periodi, što će učiniti skijanje na Jahorini dostupno mnogima.

Naime, "Jahorina Ski Opening" i "Powder Ski Opening" nisu jedini periodi tokom zimske sezone '22./'23. kojom će Olimpijski centar Jahorina obradovati svoje skijaše – čekaju ih još 3 promo perioda.

"Riječ je o promo periodima 'White Magic', u periodu od 15. do 18. decembra, a koji će podrazumijevati popust od 20 posto. 'Winter Wonderland', u periodu od 19. do 22. januara, sa popustom od 20 posto te "Licence to Chill", u periodu od 16. do 19. marta, a koji će podrazumijevati popust od čak 30 posto. Navedeni popusti odnosiće se na sve ski karte kupljene i iskorištene u pomenutim, odgovarajućim periodima. Uz popuste u sklopu oba 'Ski Openinga', evidentno je da se Olimpijski centar Jahorina pobrinuo da značajan broj dana tokom zimske sezone '22./'23. domaći skijaši skijaju po zaista povoljnim cijenama", zaključuju.