Trodnevna proslava
30

Za doček Nove godine u Sarajevu rezervisana većina smještajnih kapaciteta

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Smještajni kapaciteti u Sarajevu u dane proslave Nove godine u velikoj mjeri su popunjeni. Ostalo je još malo slobodnih kreveta, a u centru grada hoteli su već rezervisani.

Ako je suditi prema podacima stranice Booking.com, u periodu od 30. decembra do 2. januara smještajni kapaciteti su popunjeni 77 posto, dok je na 31. decembar popunjenost 88 posto.

Glavni grad BiH prvi put ove godine ima trodnevnu proslavu i brojne manifestacije koje privlače veliki broj turista. Prema procjenama Turističke zajednice KS, ove godine se očekuje više od 100.000 turista.

"Pratimo svaki dan podatke jer nemamo organizovan sistem koji to objedinjuje. Na stranicama za rezervacije piše kako su kapaciteti popunjeni i do 90 posto, a u komunikaciji s hotelima i drugim smještajnim objektima u našoj blizini saznali smo da nemaju nijednog slobodnog kreveta", rekao nam je Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice KS.

Na regionalnoj promociji zimskih turističkih potencijala našeg grada posjetioci su bili zadovoljni ponudom i novim sadržajima na Bjelašnici te će veliki broj turista aranžmanima obuhvatiti i skijanje na ovoj olimpijskoj ljepotici.

"Kapaciteti na Bjelašnici su potpuno rezervisani jer će turisti nakon proslave produžiti odmor i ići na skijanje", kazao je Muzur.

Podsjetimo, sve oni koji odluče dočekati Novu godinu na otvorenom u Sarajevu zabavljat će Zdravko Čolić. Noć uoči dočeka diplomci Muzičke akademije u Sarajevu okupljeni u filharmonijski sastav će održati koncert ispred Katedrale, dok će prvog dana 2018. godine ispred Vječne vatre biti održan koncert Crvene jabuke.

Turistička zajednica KS omogućila je i besplatan boravak medijima iz regije u Sarajevu za vrijeme novogodišnjih praznika te besplatan videolink za javljanja uživo s ulica našeg grada. Tako će se Visit Sarajevo press centri nalaziti kod Katedrale, Vječne vatre i na Trgu BiH gdje će se i odvijati trodnevni program.