Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi smo tada imali kuće u Sarajevu, oni samo kamile i pustinju . Danas oni u Sarajevu imaju kuće, a mi možemo kod njih otići iznajmiti kamilu ili čivati koze. PA SAD RECITE DA BAKIR NE MISLI NA VAS ! I ne zapošljava. Pa kad nisu oni u pustinji umrli od gladi i žeđi nećete ni vi. A ako se jednom vratite iz pustinje poželićete svoja imanja i vode pored ili na njima, samo vam ih arapi neće htjeti prodati. A sve rijeke će vam Fahro i Emir Bubalo pregraditi branama punim mulja sa teškim metalima.
Pa šta da uradite ? Glsajte opet za BAkira, hebo vas on. I nek Fahro u svakom mandatu napravi novi neboder od 200 spratova a vi novi dug u švicarcima.
@THClFCS šta kažu za aviJon i voz ??
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Vidi nema "nindži i ponjava" preko glave , zanimljivo . Vjerovatno tada nije bilo u trendu kao sada . Dr S
Kao neko ko je proveo izvjesno vrijeme sa Beduinima, mogu da kazem ni nigdje nisam vidjela Beduinke pokrivene kao izvjesne prikaze koje mozemo da vidjamo oko nas i u ekstremnim slucajevima. Po Bliskom Istoku - Libanke, Emiratkinje, Iranke, Kuvajcanke, Katarkinje, Jordanke - sve su sa ukusom obucene, i ako su pokrivene, u divnom stilu su. Jako mali (zanemarljiv) procenat je nindza-prikaza vidjen. O Turkinjama da ne pricam, posebna prica su sto se tice oblacenja. Tako da...nindze nazad u stripove.
@starbuck Kako u stripove kad se taj fensi stil forsira po našem glavnom gradu Sarajevu? Ja sam od svih zemalja koje ste nabrojali bio u Turskoj , gdje su žene obučene kud i kamo modernije i otvorenije nego u Europe ( možda malo pretjerujem) . Ali ovo u BIH je zabrinjavajuće . Čak sam čuo da im se plaća to što su nindže. Dr S
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Da sam Beduin, dao bih ti svog sokola da lovis s njim. Da zajedno trazimo vodu po pustinji i zvijezde na pjesku. Poezija, to je zivot bio nekad. Jaretina ispod saca, sac ispod pjeska, i devino mlijeko. Skorpion i pustinjska lisica, pod satorom. Naronda muzika, Halid Beslic.
Imaju čundaru, imaju rupu 1x2m ili ih je vjetar zagrno pjeskom
Ciganija
Istorija poturica pocinje odavde !!! Od tada su u konstantnom napretku ..
Ovo mi naj vise lici na otomane pre invazije na Bosnu i Hercegovinu!!!
ovu su bili arapi ratnici a ne sadasnji debelguzi tajkuni
Zivilo se bez wifi i fejsa
A onda su ih doveli Turci i rekli im vi se zovete Boooošnjoooci.
Ta trojica su osvojila Srbiju
@pisofsit12 ko ti je to rekao
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Srbi na konjima
Nekada ponosan narod danas niko i nista !
Eno vucicevog praxjeda
Al lice na cetnike,ko da su im pradjedovi....pravi popojebi...
To su pravi Srbi
@Genocid95 ko jaje jajetu lice.... stvarno koja slucajnost...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Lijepe fotografije.Kako li su ostali izgledali u to vrijeme?Da mi je vidjeti fotografije, plemena sa Balkana,iz tog vremena.
Pa ove vidiš i danas po Srbiji
To su vasi pradjede 500 godina nije malo
BG Pasaluk