Avantura 24. augusta
33

Turisti će i ove godine moći uživati u ljepotama kanjona Une vozeći se turističkim Rotary vozom

M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nacionalni park "Una" i ove godine organizuje atraktivnu turističku vožnju Rotary vozom kanjonom rijeke Une.

Jedinstveno putovanje unskom prugom bit će održano 24. augusta u okviru čega će svi putnici obići i ovo zaštićeno područje koje se prostire na 19,8 hiljada hektara.

"Krenite s nama smaragdnom dolinom rijeke Une ususret veličanstvenim prizorima, prirodnim ljepotama ovog kraja gdje vas očekuje mnogo iznenađenja u ovoj jedinstvenoj unskoj avanturi, bogata gastronomska ponuda i raznovrstan muzički sadržaj", kazali su iz Nacionalnog parka "Una".

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Manifestacija se organizuje 16. put pod nazivom "Smaragdnom dolinom rijeke Une" uz podršku Rotary kluba Bihać. Učesnici će na nezaboravnu vožnju krenuti u 8 sati. Prva stanica je Martin Brod u Hrvatskoj gdje će obići ovo mjesto, manastir Rmanj i Milančev buk, a potom se vraćaju u Kulen Vakuf gdje će biti organizovan rafting.

Nakon adrenalinskih sadržaja, putnici će posjetiti Šrtbački buk, a povratak u Bihać planiran je u 20 sati.

Iz JP Nacionalni park "Una" podsjećaju kako svi putnici trebaju imati validne putne isprave kako bi mogli preći državnu granicu.

Cilj ovog događaja je promocija Nacionalog parka, ali i Unske pruge koja je bila glavna poveznica BiH i Hrvatske.

Svake godine za ovu vožnju se prijavi više od 200 osoba, a osim bh. građana za vožnju vozom i uživanje u prirodnim ljepotama odluče se i građani zemalja regije, te Italije, Austrije, Njemačke, Švicarske, Češke i drugih zemalja Evrope.