Opustite se
46

Odmor za oči i dušu: Najljepše plaže svijeta

Klix.ba
Maho Beach, Shutterstock
Maho Beach, Shutterstock
Bilo da planirate pobjeći na odmor za vikend, idete na godišnji odmor ili na putovanje svog života, odmor na plaži uvijek je dobra ideja.

Ako nemate ideju gdje otići, donosimo vam listu nekih od najljepših plaža na svijetu, od South Beacha na Floridi do prekrasnih plaža Tajlanda.

Navagio

Nalazi se na sjeverozapadu otoka Zakintos u Grčkoj. Plažu Navagio zovu još i Shipwreck plaža - zbog broda koji je ovdje stajao osamdesetih godina. Bijeli pijesak, stara olupina i visoke litice dio su nezaboravnog prizora.

Whitehaven

Ova najpoznatija bijela plaža nalazi se u Australiji i izgleda poput samog raja. Duga je između šest i sedam kilometara, a proteže se kroz duboke zelene tropske grmove i kristalno čistu tirkiznu vodu otoka Whitsunday.

South Beach u Miamiju

Poznata je po izuzetno bogatom noćnom životu, ali i bijelom pijesku. A South Beach je inače i središte mode pa će svi oni s dubljim džepom moći uživati u kupovini brendiranih stvari.

Railay na Tajlandu

Do plaže Railay možete stići samo brodom, što je čini jednom od najmirnijih i najljepših plaža na Tajlandu. Nalazi se u turističkoj pokrajini Carbi na jugu Tajlanda.

Osim ovih plaža, u kategoriji top 10 najljepših ulaze Maho, Walvis Bay, Monterosso Al Mare, Ngapali, Baths i Rhossili Bay.