Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo znam i sjecam se toga vremena kada je svaki obicni radnik mogao sebi i porodici priustiti ljetovanje na rate, cekove kako god. Sada obicni radik poslije 15 tog pravi kombinaciju kako da prezivi do prvog. To je realnost i ziva istina onoga i sadasnjeg doba. Da se putovalo po Egiptu nije, po Tunisu nije Jadran je bio odmor za dusu i srce Jugoslovenskog radnika. E tako vam je djeco draga
nije svaki. moj svekar je bio obični radnik i otišli su jednom u životu na more. poznajem još puno porodica koje nisu išle. ni tada kad je bilo jeftinije putovati nisu išli svi na more ipak.
Moji nisu nikad otisli jos otac radio u Krškom i tad.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Bio je neneuporedivo veći kvalitet i konkurencija u mnogim sferama života. Željo trebao igrati finale sa Realom, Bosna bila prvak Evrope u košarci, snimali se dobri filmovi. Fakulteti bili teški, pogotovo tehnički. Ljudi se više družili. Bio je opet neki normalniji sistem vrijednosti.
Jbteee, pa u ovoj protektoratu nemas ni klupe da prespavas, a kamoli da razmisljas o migrantima i svojoj i tudjoj sigurnosti.Ubije te neko u parku za sekund....i niko NISTA( Memic, Dragicevic ).How Yes NO!
Hvala svima koji podrzavaju bratstvo i jedinstvo naspram nacionalizma, kriminala, javasluka i da ne nabrajam vise...Jednom jedan vrli rece, ' cuvajte bratsvo i jedinstvo, kao zjenicu oka svog ' ...Ko je makar na jedan dan cuvao ih, neka lajka! Smrt fasizmu i kapitaizmu, a sloboda NARODIM-a!
Dimi Karter :)
Tito naš, Bravar Strašni od Kumroveca. Držo pretis-lonac pod pritiskom dok je mogo, a kad je skvikno i inflacija udarila, prsnulo sve i otišlo u 7 fički 'nezavisnih' poludržavica... 😝
Moja jedina drzava koju mogu da kazem da je moja je Savezna Republika Jugoslavija
https://youtu.be/0RRnCnO1Y2c ovaj je jos bolji. drito iz kolijevke americkog sna.
pogleda onaj video Mostarski skokova iz 1990 ...i vako se mislim da vama svima mora biti jasno da vase zastave nikada nece biti u jednim redu sa SADom kanadom meksikom i UK kao sto je tu bila zastava jugoslavije
Danas se u BiH puno lakše živi, dovoljno je busati se u prsa stranačkom pripadnošću i to naplatiti, pokupiti nagradne beneficije od stranke. U truloj bivšoj Jugoslaviji bi nas cijenili po radnoj sposobnosti i školskom znanju, pa je to bio loš sistem, i zato branićemo ovaj novi sistem do posljednje kapi krvi !
I tako se busati sve dok i poslednji radno sposobni insan koji je imao ponosa i nije se prodao nacionalistima ne ode iz ove zemlje a stranci koji su nas zadužili ne dođu po svoje.
Mislim da smo kao omladina bili zadovoljniji u duši životom, nego ova današnja, iako su tada bile veće obaveze nego danas. Školstvo je bilo jače i zahtjevnije, onda čekalo te služenje vojske, fakulteti su bili teži. Današnja omladina je u globalu lijena i razmažena.
Baš tako,mrsko im je išta više od nargila bara.Nedaj bože zaći na izbore ili proteste.Jednostavno ne vide dalje od danas.Mislim da ih je rat osakatio i nisu stekli radne navike.Živilo se i naviklo na humanitarnu i tako i danas gledaju da ih roditelji do smrti nose na leđima.
Bilo je kao i sad 😉samo sto je sad narod prokletniji😉😉pokvario se narod skroz😉
Hebala vas vise Juga! Ko o cemu, Bosnjo o raspaloj Jugi
Dajem deset godina života u sadašnjoj Bosni i Hercegovini za jednu godinu u bivšoj Jugoslaviji. Popišam se na ovakvu današnju nacističku nasađenu Bosnu i Hercegovinu. Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija su sve jedno te isto s*anje, drugoi pakovanje.
Idemo jugonostalgičari, bacate li na Yugu? 🤣
Da. Ima nas vidjeli smo i živjeli neuporedivo bolje od današnje nacistički uređene Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Ti nisi, ne znaš za bolje pa ti je i ovo danas dobro.
Sve u svemu poserem se na Srboslaviju. ovo je danas Hrvatska, nezavisna, međunarodno priznata, članica EU i Nato saveza. Oni koji su htjeli Veliku Srbiju, uskoro će se skupiti ispod Tarbićeve šljive.
Ne solite jugorane jugovićima. Oni više vole kmečati i održavati mit o supermoći propale države nego nastaviti sa životom.
I tad kao i sad muslimani dolazili raditi u Hrvatsku ...nista se nije promienilo