Bijeg iz grada
213

Na Igmanu prava prvomajska atmosfera: Druženje uz roštilj i šetnja prirodom

N. C.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Na Igmanu je, kao i na brojnim sarajevskim izletištima, prava prvomajska atmosfera. Mnogobrojni građani slobodan dan su iskoristili da se druže uz roštilj na otvorenom.

Ova planina nadomak glavnog grada često je odredište Sarajlija za bijeg od gradske vreve te za opuštanje u prirodi. Tako je bilo i za ovaj Međunarodni praznik rada kada su Veliko polje na Igmanu "okupirali" brojni građani.

Dok su pojedini uživali u druženju uz roštilj, drugi su pak dan iskoristili za sportske aktivnosti i šetnju planinom. Čini se da oblačno i vjetrovitno vrijeme te pokoja kap kiše nije smetala onima koji su ovaj dan odlučili iskoristiti za izlet.

Izlet u prirodi uvijek posebno obraduje mališane koji, dok odrasli uživaju u roštilju, dan koriste za igru s vršnjacima. Također, ovaj "bijeg" iz gradske sredine dobro dođe i kućnim ljubimcima koji dobiju mogućnost slobodnog trčanja i igre.

Jutros je u našoj zemlji zabilježeno sunčano vrijeme, ali od podneva je pretežno oblačno, a do kraja dana se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom su mogući, dok se na području Hercegovine očekuju u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima.