Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja kada se namerachim da se \"popnem\" na neku cupi,ne odustajem dok se ekspedicija ne privede kraju. A na vrhu \"zabodem\" zastavu duboko....
A,Hrvatice se popeše.Svaka im čast.Bravo cure.
Ovo su sve iskusni alpinisti i uradili su jedinu razumnu stvar. Jedino što je čudno je da su morali znati KADA treba početi. To se može naći u svim priručnicima o Everestu, a mogli su se konsultovati i sa prethodnom BH ekspedicijom iz vremena rata (Šišić, Vatrenjak & Comp.) ili sa Slovencima koji ga uspješno osvajaju već trideset godina, otkako su osvojili Anapurnu, pa do nedavno kad se jedan momak čak skijama spustio s vrha u bazni logor. Naime, početak maja označava već početak monsunske sezone, tako da je vrlo uzak \"prozor\" u kojem sve ekspedicije gledaju da isfuraju na vrh. Ovi naši su krenuli s aklimatizacijom na 6.000 m kad su već trebali krenuti ka vrhu. Žao mi je zbog njih, ali biće drugi put.
Svaka cast ekspediciji! 6,400m nije lako dostici! Probajte opet naredne godine. Sretno!
misevi
ma pusti suplju, nije im se dalo :)
@memnon-imas li nesto pametnije reci?Ako nemas .............
to je dodik pozvao srbe da se vrate