5% popusta za rani booking
0

Dočekajte Novu godinu u pustinji, Londonu, Madridu...

Sponzorirani članak
Ostalo je nešto manje od dva mjeseca do Nove godine, a groznica zbog najluđe noći nas sve više počinje tresti. Mnogi već planiraju s kim će i kako dočekati 2011., a nisu rijetki ni oni koji su odavno rezervisali dio godišnjeg odmora kako bi Novu godinu dostojno dočekali na nekoj od atraktivnih destinacija.

Za one koji još uvijek "vagaju" kvalitete i mogućnosti za provod u određenim gradovima, najstarija turistička agencija u BiH, "Relax Tours", pripremila je izuzetno bogatu ponudu, s novim destinacijama i pristupačnim cijenama. Treba naglasiti da ova agencija sve više ide ka elitnom turizmu...

Oni koji smatraju da se unaprijed mogu odreći ludovanja u Londonu, Parizu, Rimu, Istanbulu, Dubaiju..., jer nemaju ili neće imati dovoljno novca, svoj pesimizam mogu ostaviti po strani. Postoji itekakva mogućnost da Novu godinu dočekaju u ambijentu tih i takvih gradova, budući da je "Relax Tours" omogućio plaćanje aranžmana do 12 mjesečnih rata, posredstvom "Sparkasse" banke. Osim toga Relax Tours odobrava i popust za rani booking tj. do 15.11.2010. u iznosu od 5% od cijene aranžmana.

Od aranžmana koji su geografski najbliži BiH, u ponudi su Neum, Dubrovnik, Cavtat, Mlini, Makarska i Opatija. Smještaj u Neumu je 77-87 KM, gdje je doplata za novogodišnju večeru 80 KM. Najskuplji aranžman, koji uključuje sedam noći, je u Dubrovniku u "Excelsior Hotel & Spa", s pet zvjezdica - 2.527 KM. Ne treba izostaviti ni Terme Tuhelj u kojima četverodnevni aranžman košta 624, odnosno 699 KM.

Ako ste za mađarske specijalitete i cigansku muziku na glavnom trgu u Budimpešti, to će vas zadovoljstvo koštati samo 269-299 KM. Polazak je iz Sarajeva je 30. decembra, a povratak je planiran u kasnim večernjim satima 2. januara.

Doživljaj koji će vas ostaviti bez teksta nudi vam se u Kairu, gdje je uz doček Nove godine predviđeno i krstarenje Nilom. Riječ je o osmodnevnom aražmanu, od 27. decembra do 3. januara, čija je cijena 1.598-1.729 KM. Naravno, usput ćete vidjeti Gizu sa veličanstvenim piramidama, te ostale znamenitosti ove zemlje.

Ako niste zaljubljeni, posjetite Venciju, jer će vas, ako ništa drugo, očarati građevine, balkoni puni cvijeća, gondole, neprevaziđena talijanska hrana... Boravak u ovom krasnom gradu od 30. decembra do 3. januara košta 359-399 KM.

Za 1.349-1.630 KM možete provesti najluđu noć u Dubaiju. Polazak je avionom iz Sarajeva 27. decembra, dok je povratak na sarajevski aerodrom planiran 3. januara u 13 sati. Sretnici koji se odluče za ovu destinaciju vidjet će jedini hotel sa 7 zvjezdica na svijetu "Burj Al Arab", te fascinantnu cestu oblakodera, Sheikh Zayed, koju mnogi nazivaju "Mali Manhattan". Ukoliko ste željni avanture, dostupan vam je odlazak na pustinjski safari džipovima, pun zabave i uzbuđenja. Kad je riječ o dočeku Nove godine, planiran je fakultativni odlazak na proslavu u neki od restorana ili čak na doček u pustinji...

O Parizu je toliko toga rečeno da je dovoljno još samo dodati da aranžman od 28. decembra do 2. januara košta 1.199-1.399 KM po osobi. Slično je i s Istanbulom, pa ćemo reći da je četverodnevni aranžman 599-779 KM, a petodnevni 699-899 KM.

London od 29. decembra do 2. januara košta 950 KM, dok je proslava Nove godine u jednom od tradicionalnih restorana u Madridu predviđena aranžmanom koji traje 29. decembra - 2. januara i košta 899-999 KM.

Katar, odnosno glavni grad Doha, svakako spada u jednu od novih destinacija. Cijena je 1.750-2.390 KM, a planirana je posjeta TV kući "Al Jazeera", potom panoramsko razgledanje Dohe i posjete nekim od impresivnih građevina. Dostupni su i tradicionalno krstarenje brodom, te vožnja džipovima preko visokih dina s iskusnim vozačima.

Više informacija možete saznati na web stranici Relax Toursa.