BiH i Srbija na listi podcijenjenih zemalja koje bi turisti trebali posjetiti

Klix.ba
23.11.2015. u 21:29
14
114
BiH i Srbija na listi podcijenjenih zemalja koje bi turisti trebali posjetiti
14
BiH i Srbija na listi podcijenjenih zemalja koje bi turisti trebali posjetiti Sarajevo
Orbitz Travel napravio je listu deset najmanje posjećenih zemlja koje bi turisti obavezno trebali posjetiti. Na ovoj listi nalazi se i Bosna i Hercegovina, ali i susjedna Srbija.
"Raspadom Jugoslavije Hrvatska je zauzela visoko mjesto među posjetiteljima Evrope, ali se isto ne može reći još uvijek reći i za susjednu Bosnu i Hercegovinu", piše u tekstu.

Dodaje se da je Bosna i Hercegovina raj za avanturiste počev od skijaša, te da posjetioci ne propuštaju posjetu Sarajevu s obzirom na to da je glavni grad Bosne i Hercegovine jako živahan i zanimljiv.

Orbitz Travel ističe kako će se susjedna Srbija dopasti svima onima koji uživaju u splavovima te u komunističkoj arhitekturi.

Dodaje se kako je Srbija suverena tek od 2006. godine i da je "južna pokrajina Kosovo proglasila nezavisnost 2008. godine". U tekstu je pohvaljen i impresivni noćni život u Beogradu.

Pored Bosne i Hercegovine i Srbije na spisku se nalazi i Makedonije za koju kažu da se vidi utjecaj vladavine Osmanskog carstva.

"Islamske građevine i džamije su dio arhitektonskog krajolika zemlje kao i drevne ruševine, barokni, bizantski i rimski stilova. Posjetite Stari bazar u glavnom gradu Skopju", preporučuje Orbitz Travel.

Na listi se nalazi još sedam zemalja i to Bjelorusija, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Moldavija, Monaco i San Marino.

Detaljnije preporuke Orbitz Travel možete pročitati ovdje.


Komentari (114)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: