Putovanja
182

Lonely Planet uvrstio BiH među 10 najpovoljnijih destinacija koje treba posjetiti

Piše: M. N.
Ilustracija
Ilustracija
Lonley Planet objavio je listu "Best in Travel" za 2016. godinu na koju je uvrstio i BiH kao jednu od 10 destinacija koju treba posjetiti, a za što ne treba mnogo novca.

BiH se našla na petom mjestu ove liste, a turistima se preporučuje da vide franjevačke samostane, posjete razne festivale, prošetaju olimpijskim planinama i skijaju ili da voze kajak najzahtjevnijim evropskim rijekama.

"Jeftin smještaj, obroci i transport kombinovani sa historijskim gradovima, adrenalinskim aktivnostima koje imaju pristupačne cijene su nagrada i za one koji nemaju mnogo novca, te za one koji tragaju za ne tako posjećenim destilacijama Evrope", piše Lonley Planet.

Naša zemlja se naša na listi "rame uz rame" sa najljepšim destinacijama Zapadne Australije, ostrva Timor-Leste, obale Kostarike, Kvebeka, Galicije, Novog Meksika, Istočne Afrike, Vijetnama i Estonije.

Lonley Planet napravio je ovu listu sa savjetima a naglasak je na tome da se destinacije poput BiH, koje su kako navode prelijepe, mogu posjetiti bez velikog novčanog ulaganja.