Putovanja
101

Business Insider preporučuje: U 2016. godini posjetite Sarajevo

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Business Insider je napravio listu od 50 gradova koje preporučuju da se posjete u 2016. godini, a među tim gradovima je i Sarajevo. Kada je riječ o gradovima iz regiona preporučeno je da se posjeti i Kotor u Crnoj Gori.

Kraj 2015. godine znak je da je vrijeme planiranja putovanja i godišnjih odmora za narednu godinu. Bussines Insider je napravio listu 50 gradova koje vrijedi posjetiti, a među njima je i Sarajevo.

Istaknuto je da je Sarajevo prema Lonely Planetu ocijenjeno kao jedna od najboljih destinacija za 2016. godinu, te da je riječ o manje poznatoj evropskoj turističkoj destinaciji.

Sarajevo je predstavljeno kao mjesto koje se oporavilo nakon ratnih razaranja 1990-ih godina, te da ima mnogo zanimljivih destinacija i muzeja koje vrijedi posjetiti.

Osim Sarajeva, sjajnu preporuku je dobio i Kotor u Crnoj Gori koji je opisan kao skriveni dragulj s prelijepim trgovima i pogledom na okolne planine.

Između ostalih preporučenih destinacija izdvajamo Kyoto (Japan), St. Petersburg (Rusija), Quebec (Kanada), Havana (Kuba), Girona (Španija), Siena (Italija), Petra (Jordan)...