|

Business Insider preporučuje: U 2016. godini posjetite Sarajevo

Business Insider preporučuje: U 2016. godini posjetite Sarajevo
101
Klix.ba
3.12.2015. u 17:29
48
komentara
101

dijeljenja
Business Insider preporučuje: U 2016. godini posjetite Sarajevo Foto: Klix.ba
Business Insider je napravio listu od 50 gradova koje preporučuju da se posjete u 2016. godini, a među tim gradovima je i Sarajevo. Kada je riječ o gradovima iz regiona preporučeno je da se posjeti i Kotor u Crnoj Gori.
Kraj 2015. godine znak je da je vrijeme planiranja putovanja i godišnjih odmora za narednu godinu. Bussines Insider je napravio listu 50 gradova koje vrijedi posjetiti, a među njima je i Sarajevo.

Istaknuto je da je Sarajevo prema Lonely Planetu ocijenjeno kao jedna od najboljih destinacija za 2016. godinu, te da je riječ o manje poznatoj evropskoj turističkoj destinaciji.

Sarajevo je predstavljeno kao mjesto koje se oporavilo nakon ratnih razaranja 1990-ih godina, te da ima mnogo zanimljivih destinacija i muzeja koje vrijedi posjetiti.

Osim Sarajeva, sjajnu preporuku je dobio i Kotor u Crnoj Gori koji je opisan kao skriveni dragulj s prelijepim trgovima i pogledom na okolne planine.

Između ostalih preporučenih destinacija izdvajamo Kyoto (Japan), St. Petersburg (Rusija), Quebec (Kanada), Havana (Kuba), Girona (Španija), Siena (Italija), Petra (Jordan)...
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...