|

Antalija i Kemer: Zaljubite se u vašu narednu ljetnu destinaciju

Antalija i Kemer: Zaljubite se u vašu narednu ljetnu destinaciju
252
Klix.ba
30.6.2015. u 22:08
123
komentara
252

dijeljenja
1/22 Amara Club Marina (Foto: Klix.ba)
2/22 Amara Club Marina (Foto: Klix.ba)
3/22 Amara Club Marina (Foto: Klix.ba)
4/22 Amara Club Marina (Foto: Klix.ba)
5/22 Majesty Mirage Park (Foto: Klix.ba)
6/22 Majesty Mirage Park (Foto: Klix.ba)
7/22 Majesty Mirage Park (Foto: Klix.ba)
8/22 Amara Wing (Foto: Klix.ba)
9/22 Amara Wing (Foto: Klix.ba)
10/22 Amara Wing (Foto: Klix.ba)
11/22 Amara Wing (Foto: Klix.ba)
12/22 Marti Myra (Foto: Klix.ba)
13/22 Marti Myra (Foto: Klix.ba)
14/22 Marti Myra (Foto: Klix.ba)
15/22 Amara Dolce Vita (Foto: Klix.ba)
16/22 Amara Dolce Vita (Foto: Klix.ba)
17/22 Amara Dolce Vita (Foto: Klix.ba)
18/22 Amara Dolce Vita (Foto: Klix.ba)
19/22 Amara Dolce Vita (Foto: Klix.ba)
20/22 Amara Dolce Vita (Foto: Klix.ba)
21/22 Concordia
22/22 Delphin Imperial
Zemlja na tri mora – Turska, već godinama igra jednu od vodećih uloga u ljetnom turizmu Evrope i Azije, a njen istinski dijamant među odredištima je drevna Antalija.
Sa oko 1.070.000 stanovnika na širem području grada, Antalija je osmi najmnogoljudniji grad u Turskoj i središte istoimene regije u koju će samo ove godine posjetiti preko milion gostiju iz cijeloga svijeta. Prije samo 15 godina, Antalija je imala 600.000 stanovnika koji su uživali u suncu nevjerovatnih 300 dana u godini.

Grad predstavlja turistički centar Turske i turskog Mediterana koji je u posljednjih desetak godina doživio procvat koji se ogleda u rastu stanovnika koji hrle u grad. Osnovao ga je prije 2.150 godina kralj grčkog grada-države Pergamona Atalus II po kojem današnja Antalija i nosi ime.

Kao što je i sam grad turistički Eden, spomenimo i pravi rajski kompleks kućica i vila obavijenih debelim hladom, malim jezerima sa labudima i putokazima koji osiguravaju da se ne kojim slučajem ne izgubite. Iako se ne nalazi u samoj Antaliji već u Kemeru koji je udaljen 30 minuta vožnje brzom cestom, Amara Club Marina kao da je izgrađena usred prostrane šume koja osigurava pravo okruženje za djecu, ali i dodatke aktivnosti poput vodenih radosti ili streljane.

Vašem oku zapast će i objekat koji podsjeća na avion te koji nosi zgodno ime – Concordia i koji uz blizinu aerodroma svoje posjetitelje nagrađuje morskom plažom Lara koja se, s druge strane, domaćin možda i najboljem hotelu u blizini – Delphin Imperial.

U spomenutom Kemeru, gradiću sa oko 20.000 stanovnika, nalaze se neki od najboljih hotela, sa najboljom ponudom i najboljim cijenom.

Amara Wing, naprimjer, svojim gostima pruža čak šest restorana od kojih je pet potpuno besplatno. Nalazi se u centru Kemera uz lijepu plažu i manji broj soba koji će zasigurno pronaći goste iz Bosne i Hercegovine.

Marti Myra se nalazi na samom izlazu iz Kemera i pruža osjećaj prostranosti i prozračnosti u arhitektonski ugodnim prostorijama, od hola do soba. Njegova hladovina odaje pogodnost za parove sa djecom uz besplatne vodene radosti poput vožnje na čamcima.

Naposljetku, kao šlag na torti, put nas odvodi u Amaru Dolce Vita, luksuzni kompleks hotela i vila na impresivnoj površini smještenoj uz šljunkovitu plažu. Kao grad u gradu, Dolce Vita nudi bogat noćni život, privlačne bazene, obalu koja podsjeća na Jadran i sadržaj kako za mlade, tako i za porodice sa djecom.

Ljeto 2015

Od mjeseca juna Antalijska rivijera postala je bliža građanima Bosne i Hercegovine zahvaljujući turističkoj agenciji Centrotours koja ovoga ljeta utorkom i subotom organizuje charter letove na relaciji Sarajevo-Antalija-Sarajevo.

Lokalni partner ove agencije u Turskoj je TEZTour - najveći turski touroperater koji u Tursku godišnje dovede više od milion turista.
Prijavi grešku


Komentari (123)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...