Putovanja
63

Dragulj Turske: Hoteli na rijeci i moru za ljetovanje života i svačiji džep

Klix.ba
Montgomerie Maxxroyal (Foto: Klix)
Turska obala Sredozemnog mora u drevna vremena predstavljala je primamljivo mjesto za careve i kraljeve, a danas je jedna od najvećih evropskih ljetnih destinacija.

Čine je prvenstveno poznate regije Mugla i Antalija. Druga je posebno privlačna za goste iz cijele Evrope, ali i dobrog dijela Azije. Mjesta poput Beleka česta su odredišta ljudi koji se usude preći hiljade kilometara samo kako bi na nekoliko dana u godini mogli uživati u nadaleko poznatom gostoprimstvu Turaka.

Belek sa svojom sjajnom pozicijom na svega 40 kilometara od antalijskog aerodroma i mnoštvom luksuznih hotela okruženih gustim borovim šumama i sa dugim pješčanim plažama predstavlja idealnu destinaciju za ljetni odmor.

Dobra pozicija Beleka, u čijoj se blizini nalaze i brojni historijski lokaliteti (Aspendos, Perge, Side) omogućava ljubiteljima antičke kulture mogućnost za sadržajan boravak. Belek je i veoma poznata destinacija među ljubiteljima golfa. U blizini hotela se nalazi veliki broj vrhunskih golf terena koji zadovoljavaju kriterije kako amaterskih tako i profesionalnih igrača.

Kao i svaki hotel iz lanca Crystal, Crystal Waterworld hotel ima svoje posebnosti, a koje se u njegovom slučaju ogledaju u velikom izboru zabave "na vodi" za djecu i odrasle. Crystal Family, s druge strane, vjerovatno je jedan od najboljih hotela namijenjenih porodicama sa djecom. Ako želite ljetovati nedaleko od centra mjesta, onda Vam preporučujemo hotel Belconti koji predstavlja dobar omjer cijene i kvaliteta.

Belek je i mjesto gdje se nalaze najluksuzniji hoteli u Turskoj. Jedan od njih svakako je hotel Maxx Royal. Ovo veleljepno zdanje koje se pamti do kraja života nalazi se na visokoj devetoj poziciji spiska hotela sa najboljom uslugom, u svom sastavu ima bazen koji imitira atmosferu Maldiva. Poseban ugođaj pružaju i luksuzne sobe sa terasom uz bazene te neodoljiva plaža sa izborom ležajeva koji podsjećaju na „Priče 1001 noći“.

Još jedan dragulj jeste hotel Titanic Deluxe Belek, jedinstveni hotel na rijeci. Ipak, ne dozvolite da vas to prevari jer je plaža udaljena svega pet minuta nezaboravne vožnje brodom plovnom rijekom Besgoz. Plaža je neponovljivo iskustvo jer njeno prirodno okruženje daje utisak da ste kilometrima od buke i civilizacije. Titanic je u isto vrijeme i raj za djecu jer posjeduje vjerovatno najopremljeniji vrtić prilagođen i mališanima sa posebnim potrebama.

O hotelima kao što su Gloria Serenity Resort, Regnum Carya Golf & Spa Resort, Kaya Palazzo Resort, ili vrhunski porodični hotel Gural Premier Belek nepotrebno je trošiti riječi. Jednostavno, otiđite i uvjerite se.

Jedan hotel drugačiji je od svih ostalih. Royal Adam&Eve. Jedinstven hotel po mnogo čemu, a najviše po dizajnu, načinu pružanja usluge i nevjerovatnom noćnom životu unutar hotela. Preporuka za parove i klijente željne dobrog provoda u luksuznom okruženju.

Ako želite Vaš odmor provesti u miru i izrazito povoljnoj cijeni, preporučujemo Vam hotel Lykia World, smješten 30 km od Beleka na fantastičnih 1.000.000m2 sa vlastitom plažom dugom čak 2,5 km. Pored standardnih soba u ovom kompleksu raspolažu i sa vilama, 10-ak bazena, golf terenom koji ponedjeljkom mogu koristiti i oni bez profesionalne golf licence.

Ljeto 2015

Od mjeseca juna Antalijska rivijera postala je bliža građanima Bosne i Hercegovine zahvaljujući turističkoj agenciji Centrotours koja ovoga ljeta utorkom i subotom organizuje charter letove na relaciji Sarajevo-Antalija-Sarajevo.

U ponudi su najbolji turski hoteli koji osim odlične usluge imaju i niz pogodnosti za djecu. Tako svi oni koji se odluče ljetovati naprimjer u vrhunskom hotelu Titanic Deluxe Belek imaju gratis smještaj za jedno dijete do 12, a drugo do 9 godina starosti. U hotelu Lykia World Antalya dvoje djece do 14 godina u pratnji dvoje odraslih imaju gratis smještaj tokom cijele sezone.

Lokalni partner ove agencije u Turskoj je TEZTour - najveći turski touroperater koji u Tursku godišnje dovede više od milion turista.