Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dosada najbolji clanak ikada objavljen na Klix-u!
@The Herceg Usao da to napisem kad vidim vec top komentar :)
Hahaha, nije Zavidovići po Zavidi (prema pridjevu zavidan), nego po pravcu za mjesto Vidoviće, od "za Vidoviće" nastalo Zavidovići, moj gospodine Vidoviću Domagoje. Ne moraš mi se zahvaljivati.
i on ondar ko biva nešta zna
Engleski chasm a deep fissure in the earth, rock, or another surface. Kod nas imaju Kazani na Trebeviću.
Super clanak. Da dopunim hercegovacka "poznata" prezimena sa jednog portala; cuk, zec, zlikovac, zaklan, golo, golub, pistalo, sutalo, toljaga, divljan, cutura, prdavac, palikuca, krtolica, kukolj, kokot, bubalo, kuro, grizlo, manjak, kukavica, remetic, okuka, rogac, rogan, kozjak ..
Djikani = dansanji cigani (tkz srbi)
Kakir Izmetbegovic
Babo i ja birvaktile bili u Kaknju i on, poznavajuci bolje narod nego onomastiku, plaho veli: "Kraj puta odze je veliko tursko groblje, i dva nišana znatna; kogodz ovuda prodze, na jedan nišan baci se kamenom; narod zna, da je to sevap, jer je on pervi u Bosni uveo kamatu. Drugi nišan na pola je gotov; strugaju ga žene, koje neimaju mhlieka, te ga piju u vodu, da mhlieka dobiju”
Šta kaže gosn Vidović, oklen mu to prezime?
Izmetbegovic, Kenjac, Zvizdic itd, itd, itd
za 10-ak minuta gost nedjeljom u 2 je enis bešlagić. http://hrtprikazuje.hrt.hr/417955/nedjeljom-u-dva-24
Guzin
Nova Jugoslavija je nastala u Jajcu. Zašto su kasnije u svim Republikama prozvani neki gradovi po Titu osim baš Jajca ??
u bih najviše prezimena ima popušlić jedno 90%
U avliji advokat Zaklan
muslimani su nastali od srba i hrvata.
a ko je snajka od ta dva naroda ?
Srbi su vazda snajke
muslimani su nastali od srba i hrvata.
Hajde, profesore hrvatskoga jezika i lingvstike, objasni hrvatsko prezime Bošnjak, ako veliš da je nastalo na porijeklu. Odakle je bio začetnik tog prezimena?
Nije samo hrvatsko bosnjak, imas ih po srbiji i CG Bosnjaka prezimena.