promo
486

Prespavajte u bivku na planini Visočici

Bivak "Zoran Šimić" se nalazi na planinskom masivu Visočica na preko 1.700 metara nadmorske visine.

Smješten na rubu kanjona rijeke Rakitnice koja dijeli planine Visočicu i Bjelašnicu, je jedna od rijetkih lokacija koja pruža pogled na obje planine i prostrani krajolik koji oduzima dah.

U koordinaciji sa Planinarskim društvom Željezničar, brand MojSan je ovaj objekat unaprijedio sa specijaliziranim madracima koji će funkcionalnost objekta podići na viši nivo. Naime, bivak "Zoran Šimić“ kojeg karakteriziraju savremene arhitektonske forme izgrađen je sukladno trendovima modernih alpskih planinarskih destinacija te će na ovaj način, pored osnovne funkcije sigurnog skloništa, ponuditi i udobnije mjesto boravka.

"Obzirom na povećanje interesa za boravkom u prirodi i sa željom da aktivnosti ovog tipa populariziramo u okviru razvijanja svijesti o zdravom životu, osmislili smo projekat kojim želimo pored vlastitih uposlenika inicirati i širu populaciju na aktivnosti kao što je planinarenje. Uz mnogobrojne pozitivne efekte koje boravak u prirodi ima na zdravlje, na ovaj način možemo upoznati svu veličanstvenost prirode i upoznati vlastitu zemlju. Da bismo je više voljeli, upoznajmo je", kažu u brandu MojSan.

Bivak, "Zoran Šimić", izgrađen 2019. godine uvršten je u listu najljepših arhitektonskih ostvarenja u svijetu u kategoriji malih udaljenih objekata za izolaciju od strane arhitektonskog časopisa Designboom. Ovaj zanimljivi arhitektonski objekat je djelo Filter Arhitekture a sve veći interes planinara budi i obzirom na činjenicu da se nalazi na ruti Crvene staze Vučko Traila kao i na ruti Via Dinarice.